tcm

Fietstoertocht “Mierlo Passion for Bikes” geweest…

Mierlo Passion for Bikes 2017, zit er weer op.
Hoewel het weer in de morgen wat vochtig was, of beter gezegd, stevige onweer met een bak regen, is de dag toch voorspoedig verlopen. De fietsers, op de weg en in het bos, waren bij terugkomst erg enthousiast, ”mooie route en ‘goed georganiseerd’ werd regelmatig geroepen. Dat is voor de organisatie toch mooi om te horen. Voor alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om de tochten tot een succes te maken: hartelijk dank!! Foto’s van de dag zijn te bekijken op onze Facebook pagina.

Fietstoertocht “Mierlo Passion for Bikes” op 28 mei 2017

Tourclub Mierlo organiseert op zondag 28 mei 2017 in samenwerking met John Knoops Passion for Bikes haar jaarlijkse fietstoertocht “Mierlo Passion for Bikes”.

Race en MTB routes

Voor “Mierlo Passion for Bikes” worden ook dit jaar fietstoertochten op de weg en MTB routes aangeboden. Sportieve (race)fietsers kunnen dit jaar kiezen uit afstanden van 90, 115 en 140 km. De routes zijn geheel vernieuwd, en leiden de deelnemers door het mooie afwisselende landschap van het Dommeldal en het Groene Woud. De langere routes lopen vervolgens naar de Kampina (115 km) en de Loonse- en Drunense Duinen (140 km).
Voor mountainbikers zullen drie MTB routes van respectievelijk 35, 55 en 80 km worden uitgezet.
Alle routes worden goed zichtbaar uitgepijld, daarnaast zullen GPS-routes beschikbaar worden gesteld. Onderweg zijn pauzeplaatsen ingericht voor de verzorging van de deelnemers. Na afloop wordt de deelnemers gelegenheid geboden om hun fiets schoon te spuiten en gebruik te maken van een douche.

De startlocatie van “Mierlo Passion for Bikes” is bij Den Heuvel, Heuvel 2 in Mierlo. Hier kan tussen 8:00 en 10:00 worden gestart (voor de 140 km afstand geldt een uiterlijke starttijd van 9:00). Het inschrijfgeld bedraagt 5 Euro (4 Euro voor NTFU-leden). Bij de start is een bewaakte fietsenstalling aanwezig en worden de deelnemers onthaald met gratis koffie. Na afloop is er op het gezellige wielerterras gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Tevens zullen in verschillende stands door de leveranciers van John Knoops de nieuwste snufjes op het gebied van de wielersport worden getoond. Het goede doel Ride4Kids Een deel van de opbrengst van “Mierlo Passion for Bikes” zal worden geschonken aan Ride4Kids (www.ride4kids.nl), een stichting die zich door het organiseren van fietsevenementen inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Vrijwilligers van Ride4Kids zullen aanwezig zijn om de activiteiten van de stichting nader toe te lichten.
Tot ziens op zondag 28 mei a.s.!