Bij Tourclub Mierlo kun je op verschillende niveaus de fietssport beoefenen. Het maakt niet uit of je nu op de racefiets of op de gewone fiets of e-bike wilt fietsen. Als je van fietsen houdt, biedt Tourclub Mierlo alle mogelijkheden. Tourclub Mierlo kent 8 verschillende groepen, de benaming (groep-16, -22, -25, -25-kort -28, -30 en -33) geeft aan met welke gemiddelde snelheid er wordt gereden. Groep 16 (De recreanten) fietst de routes met een “gewone” fiets/e-bike, de overige groepen fietsen met een racefiets. Daarnaast is er een MTB-groep, de snelheid in die groep wordt in onderling overleg bepaald.

Tourclub Mierlo rijdt elke zondagochtend in het eigen clubtenue.

Tourclub Mierlo is aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie), de bond voor recreatieve wielersport.

Organisatie
Er is een wegkapitein die leiding geeft bij de tochten. Hij rijdt meestal achterin de groep. We rijden 2 aan 2. Op de tweede positie rijdt een clubgenoot met de gps; deze geeft de richting tijdig door aan de “voorrijders”, die regelmatig worden afgelost. Voor- en achterin de groep zijn mensen met een fluitje die waarschuwen bij gevaarlijke situaties. Veiligheid staat altijd voorop!

Vertrek
De clubtochten starten tussen 8.00 en 9.00 uur (zie info/programma) bij ons clubhuis ‘Den Heuvel‘, gelegen aan Heuvel 2 in Mierlo. Alle groepen komen om ongeveer 12:30-13:00 terug om elkaar nog even te ontmoeten op het terras. We gaan soms ook met de auto naar een startpunt elders om van daaruit een tocht te rijden en we beschikken daarom ook over een fietsaanhanger. Er is geen opkomst- of meldplicht.

Pauzes
Er wordt ongeveer halverwege de tocht gepauzeerd bij een café/restaurant, altijd gezellig, even de benen strekken, lekker bijkletsen en de inwendige mens versterken. Met de horecagelegenheid is vooraf altijd contact geweest zodat we niet voor een gesloten deur staan.

Verder krijgen clubleden 10% korting op alle aankopen bij onze hoofdsponsor John Knoops en is er een aantrekkelijk sportschool abonnement verkrijgbaar bij Sportcentrum Harks.

urclub Mierlo?
Wil je graag een keer komen “proefrijden” meld je dan aan het vertrek bij een van onze tochten op zondagochtend. Je kunt vrijblijvend 3 keer meerijden om de sfeer te proeven, daarna beslis je pas of je lid wilt worden.

Doelstelling TC Mierlo
“het doen beoefenen, het bevorderen en het bieden van mogelijkheid tot beoefening van de rijwieltoersport en het wielertoerisme, zowel op de weg als in het veld en bos”