tcm

Zwaan-kleef-aan

11 augustus, 2020

Vandaag (2 augustus 2020) stond Het Groot Helden Verzet op het programma. De titel van de tocht had al meteen een positieve vibe: de opkomst was groot (8 man), we gingen richting Helden, en na de keus van het goede verzet, vertrokken we in opperbeste stemming. Wat er vervolgens gebeurde, zou ik het best kunnen omschrijven met Zwaan-kleef-aan. Ten eerste was er een oud, maar binnenkort herintredend lid, die samen met zijn neefje een stukje achter de groep aan de hele route meefietste. Dat neefje fietste overigens pas voor het eerst op een racefiets! We waren nu met 10.
Na een km of 3 werden we door Groep 30 ingehaald. Een van de vrouwelijke leden van dit stel (we noemen geen namen), besloot om zich terug te laten zakken naar onze groep. Is het omdat we zo enorm gezellig zijn, de beste verhalen hebben onderweg, of gewoon een tijdelijke vormcrisis? Hoe dan ook, we waren nu met 11.
Een aantal km verder, haalden we een eenzame wielertoerist in, met een shirt van Buitenlust Helmond, die blijkbaar zo onder de indruk was van onze geoliede machine, dat hij spontaan achter ons aan bleef fietsen. We waren nu dus met 12: De 9 mensen sterke groep 28, Oom en Neef daar achteraan en een eenling daar weer achter.
In het originele sprookje mag de jongeman met de zwaan, de dochter van de koning trouwen omdat hij met zijn bizarre stoet haar aan het lachen maakt. Ik weet niet of er mensen onderweg gelachen hebben, maar onze groep had in ieder geval goede zin. Zeker toen we in het mooie plaatsje Neer ineens zicht kregen op de Maas in al haar schoonheid. Wat kan Nederland mooi zijn, en wat is fietsen fantastisch. (De foto is van Gerald, die deze maakte toen er net iets meer zon scheen dan vandaag)

Volgende week zondag gaan we naar “de Heilige Sint Anthonis”. Ik zal me de komende week (voor de verandering) maar eens rustig houden, want ik wil voorkomen dat ik moet biechten.

Ruud Vullers

Terug naar nieuws