tcm

“Zonder volgwagen en vette pech”

20 augustus, 2017

Ja als de volgwagen er niet is, dan is het eigenlijk de goden verzoeken. De laatste 2 weken kenden we meer pechgevallen dan het hele seizoen bij elkaar! Natuurlijk speelde het regenachtige weer een rol, maar toch. Was het vorige week de 28 groep met 2 lekke banden, vandaag kreeg de 30/33 groep er van langs. Voor de pauze een lekke band, die tweemaal moest worden vervangen. Na de pauze een kapot achterwiel, de velg van een achterwiel scheurde over een lengte van 40 cm open. Dan ben je afgewerkt natuurlijk, beter gezegd: uit gefietst. Kwestie van vette pech. Ook nog pech voor Toon Sweegers, nog voor hij 1 km had gefietst bleek er een probleem te zijn met het elektrisch schakel mechanisme. Gelukkig lukte het hem thuis  via YouTube de problemen op te lossen. Net voor de pauze plek sloot hij bij ons aan omdat de 30ers nog niet zover waren. Niet op grond van hun sportieve prestaties maar door eerder genoemde pech!

Toon legt aan Ron uit wat er aan de hand was met zijn schakel mechanisme.

 

Frans Bergmans 80 jaar : Met dank aan Pim Knoops.

Frans Bergmans werd echter met de meeste pech geconfronteerd. Tijdens zijn fietstocht de afgelopen weken: Santiago de Compostela , maakte hij een ongelukkige val. Terug gekomen in Nederland, bleek hij een aantal ribben te hebben gebroken. Een wel heel vervelend verjaardagscadeau voor Frans. Hij werd vorige week 80 jaar. Wie hem een beetje kent zal weten dat hij niet lang zal stil zitten. Vandaag hoorde we dat de Geldroppenaar alweer voorzichtig een kort ritje maakt, zij het op een gewone fiets! Wij wensen hem veel beterschap!!

Zijn er ook nog positieve berichten te melden hoor ik jullie zeggen? Zeker wel. Vandaag stond de Moergestelrit op het programma. Wederom een schitterende afwisselende 100 km lange tocht door het groene hart rondom o.a. Best, Oirschot, Nijnsel , Liempde en Boxtel. Met 7 mannen vertrokken we vanuit Mierlo met een kalme noord-westenwind en  half gesloten wolkendek. Ietwat fris nog maar het KNMI beloofde ons eindelijk weer eens wat warmte, maar daar heb je dan wel de zon bij nodig! Vanaf de start was het hurrie op. De snelheid van vorige week zit nog in de benen. Het lijkt een gewoonte te worden en in de pauze hadden we het er over. De laatste 1,5 jaar ontwikkelt de groep wat meer snelheid en daarmee ligt het gemiddelde uiteindelijk hoger. De eerste helft stond met 29,6 op de teller. Dat werd door een man of 4 nog even gecontroleerd en discussie volgt over  satelliet, fietscomputer en wielomvang instellingen in je registratiesysteem.

Een juiste registratie, daar zit nog heel wat in en verklaard ook de verschillen die uit eindelijk op Strava komen te staan. Maar op het einde van de rit blijkt dat we een respectabele snelheid hebben bereikt van 29,5 km/uur op de computerregistratie en 29,4 op de Garmin van Nol en iets preciezer : 29,47. Dus veel wijkt het niet af. Iedereen tevreden, nou iedereen…….terug bij van Den Heuvel bleek de anders goedlachse Nico niet al te enthousiast. Een volgwagen, die hebben we node gemist vandaag!!

Een uil die ons bij de pauzeplek welkom heet.

 

Alle wijsheid, bedankt en tot volgend week. 🙂

 

N.D.

 

Terug naar nieuws