tcm

“Zeg het met bloemen”

2 juni, 2016

Als je met de DiDo-groep mee gaat gebeurt het regelmatig dat je in een mannenpeloton fietst. Als er geen vrouw in de buurt is dan gaat het tenminste ergens over…..althans dan menen we. Ook valt er altijd wel iets te beleven. De bloemetjes worden buiten gezet want de strakke hand ontbreekt.

Afgelopen dinsdag stond een rit naar Swolgen op het programma. Het is me ontgaan of het ook een officiële naam had. Dat is dan weer een echte man hé, praten en breien…..dat valt niet mee.  Ondanks de donkere wolken met af en toe een spettertje regen in het voortraject, konden we toch droog van start richting het Limburgse met een straffe oosten wind. En ja er viel wel iets te beleven. Op de Deurneseweg kwam Pim voorbij gevlogen, hij hing aan het wiel van een bromfietser. Hoewel van korte duur: hij beleefde zijn versnelling als het ” sprintkanon van Geldrop”. Een stukje verderop, in Deurne namen we jammerlijk afscheid van Rob. Een van de pedalen had het begeven en hij kon niet anders dan rechtsomkeer maken. Gelukkig toch een goed vooruitzicht: Heerlijk 2 weken op vakantie!!

Ook veel ontsnappingen deze keer. Rinus, Leo en Jos met goede benen, hadden er zin in en konden ieder op de beurt zomaar een paar honderd meter voorsprong nemen. De rest van het peloton was niet bij machte om de gaten dicht te rijden echter de groep kwam steeds weer bij elkaar. Maar wat er vandaag vooral boven uit stak was het onderwerp bloemen. Wat kun je daar eigenlijk veel over vertellen en leuke anekdotes om heen zetten. Ik zocht via google naar uitspraken en gezegdes  die met bloemen te maken hebben. En dat zijn er nogal wat. Jullie kunnen ze vast wel bedenken. Je kunt met bloemen altijd wel iemand verrassen en blij maken. Zeg het met bloemen….en zorg dat je voldoende vazen in huis hebt……zegt Pim!

N.D.

Terug naar nieuws