tcm

Ze voorspellen zondag droog zonnig weer, dus……

15 januari, 2018

Zaterdag de 13e verscheen in de groepsapp van GR25, na alle Kerst en Nieuwjaars wensen, de vraag: Wie gaat er morgen met mij mee fietsen? Blijkbaar had een aantal leden van onze groep hierop zitten wachten want binnen no time waren we met zeven liefhebbers, Annemarie, Antoon, Christian, Erik, Gerard, Ton en ik. Benieuwd of we morgen in alle vroegte en januari kou ook met z’n zevenen aanwezig zouden zijn?

8 Uur, de wekker loopt af, rap wassen en aankleden. Waar zijn m’n zondagse kleren? Och da’s waar ook we gaan fietsen, dus lange koersbroek aan, shirt met lange mouwen en de fietsschoenen en overschoenen mee naar beneden, de helm een beetje afstoffen, het helmmutsje en de wat dikkere fietshandschoenen zoeken en de geplande tocht naar Maarheeze op de Garmin zetten. Even naar de schuur de bandjes weer op spanning, de dagteller en totaal teller weer op nul en de ketting van het kleinste voor- en achterblad af. Klaar! Nu nog even de inwendige mens, dus koffie zetten en brood smeren en dan ook maar meteen brood voor in de pauze. Rustig aan maar, we zitten ruim in de tijd, we gaan pas om 10 uur.

Tien voor tien, wat schetst m’n verbazing, wij zijn als nummer 5 en 6 bij denHeuvel, dus nog even wachten op nummer 7. Maar wij zijn niet de enige fanatiekelingen, de “snelle” leden van GR28,30,33 staan ook met een man of zeven klaar voor hun tocht. Ton completeert onze groep even later dus we kunnen vertrekken. Let op er is zout gestrooid dus het kan hier en daar glad zijn. Een zacht zonnetje doet de laatste gladheid verdwijnen en verwarmt ons op een prettige manier op onze tocht naar de Ark. We genieten van het daar gebruikelijke koffie en chocolade arrangement en verwarmd door een borreltje advocaat vertrekken we voor deel 2 van de tocht huiswaarts.

De wind in de rug, de zon op onze bol, volop genieten dus, maar helaas, van korte duur want in een vloek en een zucht zijn we weer thuis. De eerste 55 kilometers van 2018 met de jongens en meisje(s) van Gr25 zit er op. Het belooft een mooi seizoen te worden. Ja wel nog even het strooizout van je fietsje verwijderen, dat wel!

Hans van de Wijdeven

Terug naar nieuws