tcm

“Ze komen er weer aan”

25 maart, 2018

Zaterdag j.l. trof ik Roel, onze secretaris, aan de Kromme Haagdijk. Gewoon even midden op de weg stoppen en bij buurten lukt niet zo makkelijk meer. Bij vlagen een aan een gesloten rij auto’s die hun weg zoeken in plan de Akkers. En de mensen hebben allemaal haast tegenwoordig, althans zo lijkt het!

Waar is de tijd gebleven dat de koeien nog voor ons huis liepen. Dat er een paar keer per dag slechts enkele auto’s de straat in reden. Het busje van aannemer Peter van de Linden, de mercedes van Harrie Bombeek, onze stratenmaker en een vrachtautootje van het transportbedrijf van Leo van der Vleuten. Dan had je het zo ongeveer wel gehad. Maar ja, de omgeving veranderd onder invloed van een uitdijende maatschappij en daar moeten we het gewoon mee doen.

“Hoi Nol, wat heb ik gelezen? Met pensioen?” vraagt Roel. “Jazeker, maar fietsen nog niet veel gedaan. Ben nog nooit zo slecht door de winter gekomen”: antwoordde ik hem. Daarom heb ik er voor gekozen om via wat individuele ritten en een Dido-rit i.e.i. aan te sluiten bij de 25 groep. Daarna natuurlijk zo snel mogelijk naar mijn kornuiten van de 28 groep. Ben benieuwd!! Roel vroeg me na te denken over een toetreding in de Redactiecommissie. Dat ga ik zeker overwegen maar eerst maar eens paar maanden ervaren wat het betekent om pensionado te zijn.

Daarmee realiseerde ik mezelf dat het al weer lang geleden is dat er een column van mijn hand verscheen. Er moet natuurlijk wel een link zijn met fietsen om een column te schrijven. Hoewel: er zijn legio onderwerpen waar je een aardig verhaal over kwijt kunt. Wellicht een onderwerp voor het Redactie overleg? Maar ze komen er weer aan, de eerste afspraken zijn gemaakt. Tot over een paar weken!

 

N.D.

 

 

 

Terug naar nieuws