tcm

Zacht ei!!

17 juli, 2016

 

Vandaag fietste ik voor het eerst mee met de 30 groep. Onder luid geroep ‘deserteur!’ ‘overloper!’  sluit ik rechtsvoor aan in het peloton.

wendy 3 wendy 2 wendy 1  Foto’s: Wendy Schulten

 

Hoewel ik de groep een beetje ophoud in de bochten kom ik aardig mee. Mijn oponthoud is altijd nog minder dan dat van Jan van Ginkel, die ons enkele minuten vertraging opleverde door de fietspomp in de sloot te gooien!

Je mag ons de volgende keer ook gewoon vertellen dat je even pauze wil hoor Jan :).

Omdat ik altijd zoek naar meer uitdaging denk ik dat ik best vaker met de 30 groep wil mee rijden. Op kop valt het me een beetje zwaar en de snelheid waarmee de rest door de bochten vliegt zou ik graag evenaren.

Ik ben nog niet vergeten hoe ik afgelopen oktober ontvangen ben door de 28 groep, als een echte beginner die bij elke bocht vol in de ankers ging. Bij mijn eerste rit werd ik het laatste stuk met mijn tong op mijn enkels in het wiel van Andrea naar huis geleid. Wat ook lastig was, want zo dicht op een andere fietser rijden vond ik doodeng. Uiteindelijk leer je dan wel dat het in het wiel toch makkelijker rijdt en went het wel.

Met dank aan de hulp en het geduld van mijn collega’s fietsers!

Ik heb goede hoop dat ik dezelfde vorderingen bij groep 30 kan maken.

En dan kom ik erachter dat ik een zacht ei ben. Tijdens het rijden in 30 mis ik de mensen uit de 28 groep, de veiligheid en rust die Roel biedt, de hilarische navigatie kunsten van Hugo wanneer hij Andrea vervangt en het geklets met iedereen waar ik al maanden naast rijd. Iedereen heeft zo zijn eigen streken en na een tijdje leer je die kennen en waarderen.

Dus in de pauze probeer ik ze over te halen om met zijn allen bij de 30 groep te komen fietsen. Helaas, dat krijgt geen gehoor.

Waarbij ik niets negatiefs over de mensen in de 30 wil zeggen! In één ritje van 100 kilometer heb ik een fietspomp zien verdrinken, de traditionele lekke banden van deze groep meegemaakt, meer tips van Leon verzameld, mijn bidonhouder is eindelijk gerepareerd (ik wist niet eens dat dat mogelijk was) en heb ik sightseeing gedaan bij de sportschool van Joost.

Misschien blijf ik een tijdje in het midden hangen. De tochten met goed weer bij groep 30 en de tochten waarbij het hard waait gezellig bij ‘mijn’ 28 :).

 

WS = Wendy Schulten

Terug naar nieuws