tcm

Wie niet waagt, wie niet WIND!

6 juli, 2020

Zondagochtend, 8 uur. We mogen weer! Zoals vanouds staan groep 25, 28, 30 en 33+, klaar om als ongeduldige veulens losgelaten te worden en weer in een volledige groep te kunnen fietsen. Voor het eerst sinds Corona. Vandaag staat Haghorst op het programma. Wij kozen voor de verkorte route van 100km, gezien de stevige wind (5 Beaufort), en de ongetraindheid van deze en gene. Maar uiteindelijk was de hele groep blij met deze beslissing, want het was af en toe afzien. Wat een wind.  Overigens, groep 33+ heeft ook hele stukken afgesneden, dus we waren niet de enigen.

De route was vol afwisseling. De ene keer de wind tegen, dan opzij, en soms tegen. Maar gelukkig op de terugweg lekker in de rug. Er kwamen nog een paar regendruppels er bij, maar dat mocht de pret niet drukken. Want wie wil niet fietsen op de zondagochtend, de kop leeg maken, de benen laten spreken, kletsen in de pauze op terras? Blijkbaar toch een groot aantal TCM’ers, want groep 28 bestond uit 4 personen ☹ (Marita, Roel, Karel en ondergetekende)

Maar ik heb goed nieuws. Ik heb het Whatsapp groep 28 smoezenboek gevonden, en de smoezen zijn op! Volgende week schijnt de zon, hebben we continu wind mee, is iedereen getraind, is 08:00 niet te vroeg en wordt niemand gelost. O ja, Bospop gaat ook niet door komend weekend. Ik weet heel zeker dat ik gelijk ga krijgen. Mocht dat niet het geval zijn, dan hoor ik dat graag, na afloop van de tocht op het terras bij Den Heuvel. Wie niet waagt…

 

Ruud Vullers

Terug naar nieuws