tcm

Waanzinnig Weekend in Verrassend Valkenburg

1 juli, 2019

Een week geleden (22 & 23 juni) vond het traditionele clubweekend plaats in Valkenburg. Afgezien van de bar is er geen meter vlak in dat gebied, dus we waren voorbereid op vele meters klimmen. Dat zorgde voor enige spanning vooraf, maar na aankomst in het hotel was dat snel voorbij. Ons clubje van 5, fietsend vanuit Mierlo, werd verwelkomd door de andere clubleden, die al op het terras zaten.

Wat een prachtige stad is Valkenburg, na het verval van de jaren 70 is de stad weer hip tegenwoordig. Met een groot aantal verkenden we eerst de gezellige en drukke binnenstad, daarna de inhoud van de koelkast in de hotelbar. We zaten met een man of 34 in een hotel, helemaal voor ons alleen. Dit zorgde voor een hele leuke sfeer. Mede daardoor gooide menig clublid de wielerwijsheid van Joop ( “een ronde win je in bed”) volledig overboord en huldigde in plaats daarvan het principe “geen bed zonder nog een rondje”. Een voorraad calorieën aanleggen is immers ook belangrijk.

Op zaterdagochtend hadden we om 8 uur ontbijt en zouden we na de groepsfoto stipt om kwart over negen vertrekken voor een van de drie tochten. Dat lukte niet iedere groep. Was het een lekke band, of het feit dat er bij de Lidl geshopt moest worden voor lenzenvloeistof en slipjes?  Het is mij niet meer duidelijk geworden. Onze groep vertrok richting Vaals naar La Gileppe. Na een pauze in Verviers terug via de Voerstreek. De andere groepen hadden ook enthousiaste verhalen, hulde aan de parcoursbouwers.  We werden in het hotel getrakteerd op een geheel verzorgde BBQ, waarna het deze keer toch veel eerder rustig was in de bar. De vermoeidheid had duidelijk zijn tol geëist.

De laatste dag brak al weer snel aan. Ook nu weer de keuze uit drie mooie ritten. We hadden eigenlijk al om 1 uur terug moeten zijn in het hotel, maar de verleiding voor een extra terrasbezoek kon onze groep niet weerstaan. Enigszins te laat, maar zeer voldaan, waren we om 2 uur terug .  Tijd voor de lunch en het vertrek richting Mierlo. We kunnen terugkijken op een perfect georganiseerd weekend. Hulde en grote dank aan het organisatie comité Alita, Wendy, Robert en Carin. Volgend jaar weer?

Helaas waren er vooraf een paar afvallers door ziekte. Sylvia was daarvan de laatste pechvogel. Nota bene bij een verkenning van het parcours op donderdag, viel ze in een afdaling en kwam tegen een hek tot stilstand, met als gevolg een gebroken enkel en pols.

Beterschap aan allen.

Ruud Vullers

Terug naar nieuws