tcm

“Vrije tijd: Een relatief begrip”

18 september, 2017

Als je in de huidige tijd op je 62e verjaardag met pensioen kunt gaan ben je een bevoorrecht mens. Althans zo voel ik dat. Het idee om volgend jaar juni uit het werkproces in Kempenhaeghe te stappen ontstond enkele weken geleden. Aanleiding is het feit dat het nachtwerk zijn tol gaat eisen, bovendien krijg ik steeds meer het gevoel geen vat meer te hebben op de invulling van mijn agenda. Na overleg met het PFZW en mijn werkgever werd het besluit snel genomen. Heerlijk lijkt me dat, veel vrije tijd ! Het voelt ook enigszins als een bevrijding. Maar de tam tam doet het werk dus moet je waakzaam zijn. Voor je het weet ben je straks gewoon weer 26 uur per dag bezig met activiteiten die je weerhouden om op de racefiets te stappen.

De laatste maand fietste ik tot nu slechts een kleine 90 km. Een relatieve “rustperiode” is niet slecht voor je lichaam maar rust roest. Missen doe ik het, de individuele ritten, de DiDo groep momenten en de deelname aan de zondagse ritten met de 28 groep. Het fietsen ( en aanverwante activiteiten bij TCM) zal een belangrijk deel van de vrije tijd gaan opvullen. Daarnaast oppassen op de kleinkinderen, het werken in de tuin en het bos, misschien wat vrijwilligerswerk enz enz. Nee, geen moment zal ik me vervelen, druk zal het blijven maar het hoeft niet meer zo. ( denk ik 🙂 ) Dat idee alleen al………!

N.D.

Terug naar nieuws