tcm

” Voor kleine Eefke “

12 juli, 2016

Af en toe schrijf ik een verhaaltje voor de Tourclub Mierlo. Deze keer schrijf ik speciaal voor jou Eefke, zodat je later nog eens kunt lezen dat opa Huub zo goed kan fietsen. Eindelijk kon ik ook weer eens met de DiDo groep mee en zouden we een hele verre fietstocht naar Venlo gaan maken, wel 100 km!!  Opa Huub stuurt ons altijd een berichtje om te vertellen welke route we gaan fietsen en waar we moeten verzamelen voor de start. Soms is dat bij de boerderij  aan de Loeswijk waar opa Huub en oma Bets wonen. Soms bij de BoerenBond in Mierlo. Opa schreef ons dat hij misschien niet mee kon gaan omdat jij geboren zou worden. Toen we bij zaal Den Heuvel stonden te wachten kwam opa in volle vaart aan gesjeest. Hij keek blij en trots 🙂  en toen wist ik dat jij al in het wiegje lag.

Vandaag stond er heel veel wind maar gelukkig waaide die op onze rug zodat we op de heenweg vooruit werden geblazen. Opa Huub fietst vaak op kop om ons de weg te wijzen. Ook heeft hij een mooie fluit aan een draadje om zijn nek hangen. Opa blaast erop als hij ons wil waarschuwen als er gevaar is en wij goed moeten opletten. Bijvoorbeeld voor een drukke weg met veel auto’s. Maar vandaag fietste opa ook heel veel kilometers op kop. En zo hard dat wij hem maar amper konden bijhouden.  Opa was niet moe te krijgen, ook niet tegen de harde wind in. Eigenlijk wordt je daar heel moe van maar opa niet. Hij ging steeds harder fietsen. Wij noemen dat dan SUPERVORM! Toen we bijna thuis waren vroeg ik aan hem hoe het kwam dat het vandaag zo goed ging. Opa zei: ” Als je s’ avonds op tijd naar bed gaat ben je s’ morgens goed uitgerust”. Maar Eefke,  ik denk dat het voor al komt omdat jij bent geboren. 🙂 Opa’s en oma’s zijn altijd heel blij als er weer een kleinkind bij komt. En als je blij bent krijg je daar energie van. En daarom kon opa Huub vandaag dan ook extra goed en hard fietsen!!

opa Huub Opa Huub en Oma Bets in de mooie tuin met bloemen, struiken en bomen. Foto: Nol Dijkers

De foto is jammer genoeg niet helemaal goed gelukt. Opa en oma staan er wel heel mooi op maar je ziet ze niet zo goed. We gaan nog een keertje een nieuwe maken.

N.D.

 

 

Terug naar nieuws