tcm

“Vertrouwen tanken”

2 oktober, 2016

Strava is een mooi systeem om je gereden ritten op te slaan, te analyseren en nog eens terug te lezen. Hoe het e.e.a. werkt hoeft jullie niet uitgelegd te worden want dat zal voor de meesten genoegzaam bekend zijn. Liefst zou ik iedereen aan het systeem willen hangen maar om dat allemaal bij te houden is haast onbegonnen werk. Leuk is het dan toch om te zien hoe een ieder zijn hobby invult en het levert soms ook informatie op voor de column. Zo kwam ik ook aan het verhaal van onze Duchenne Helden.

En we hebben er weer een columnist bij!! Kees van de 33 groep. Dat is mooi, ik hoop dat het een vervolg krijgt. De site wordt hiermee steeds levendiger!! Over columnist gesproken, binnenkort mag ik als bescheiden columnist een meer bekende ( zelfs landelijk ) columnist gaan interviewen. Dat is ook bijzonder en daarbij hebben wij meer raakvlakken dan i.e.i. lijkt. Jullie kennen hem allen vast wel. Het is ons oudste actieve lid van de club, Teus Korporaal. Hij fietst momenteel zijn ritten bij de 22 groep. Maar dit even ter zijde en wordt vervolgd!

Vanwege het werk lukt het zondag niet om met de 28 groep mee te fietsen en daarom vanmiddag op de racer voor een solo ritje. Voor het vertrek nog even ge-appt naar mijn zwager in Asten. “FF een bakkie doen” en vlakbij hem thuis kwam ik een reclamebord tegen en dacht….huh….lees ik dat goed? Zeker een geintje. 🙂

column

Echter bij navraag blijkt het een bestaande activiteit in de vorm van wedstrijden op 9 en 10 oktober a.s.! Iedereen kan zonder voorselectie deelnemen……..dus!!

Het was weer even wennen want na LBL was alleen nog maar in de groep gefietst en daarbij ging het niet even gemakkelijk. Sterker nog, werd er 2 weken geleden in de laatste kilometers gewoon van af gereden! Opvallend hoe snel je een stuk van je conditie kwijt bent als je het ritme van de trainingen los laat, wellicht ook een leeftijdsprobleem? Onbewust krijg je dan wat twijfel m.b.t. de haalbaarheid van je inspanningen. Dat zal bij iedereen anders zijn maar bij mij werkt dat kennelijk zo. Dus het was een training van vooral ontspannen de kilometers maken en waar kan genieten van de natuur. Dat lukte en als het dan soepel gaat, het qua gemiddelde niet beroerd uitvalt en je nadien snel herstelt, dan is het lekker vertrouwen tanken. Fietsen is soms toch wel een “tussen de oren” kwestie. Trouwens over Strava gesproken: ik zie dat Toon Sweegers vandaag ook aardig zijn best heeft gedaan. 🙂

N.D.

 

 

Terug naar nieuws