Beste fietsvrienden,

We zijn nu bijna 2 jaar in de ban van Corona en dat heeft vele veranderingen met zich meegebracht. Voor ons als TC Mierlo hebben we veel wel/niet, alleen/met een klein groepje kunnen fietsen. Dat was voor sommige fietsers wel/niet vervelend. Er ontstonden in die periode daardoor veel groepssplitsingen, die wel/niet goed bevielen. Ja, het leest als een multiple choice vragenlijst, maar dat is het door Corona ook geworden. Er zijn leden bijgekomen omdat zij aansluiting vonden bij zo’n nieuw ontstane groep en er zijn er afgehaakt omdat men niet meer in een groep durfde te rijden. Als knal op de vuurpijl zijn wij allen, ieder op zijn eigen wijze, door de Corona ergens terecht gekomen. Het gevolg was wel toen we weer even samen mochten fietsen, dat niet iedere groep weer compleet aan de start stond.  Dit is overigens niet alleen bij ons, maar in de hele regio terug te zien.
MPFB kon in januari en mei helaas niet doorgaan. Ook de ALV’s gingen niet “live” door.  De Klaver van Mierlo  in september in “bescheiden” vorm wel en dankzij het goede weer, buiten op terras. Het was gezellig druk en er werden flink pizza’s gebakken, maar we hadden liever meer deelnemers die dag willen begroeten. Ook de sluitingsrit, was kleiner, maar met de gezellige afsluiting en wederom buiten op het terras.
Nadat we in 2020 afscheid van Bart van der Putten hebben moeten nemen, hebben we in 2021 wederom van een bijzonder lid afscheid moeten nemen nl. Kees Verduin. Wat was het fijn dat Kees bij de sluitingstocht nog even op het terras was. Het was een emotioneel moment.
Het komende jaar hopen we verschoond te blijven van vele (ernstige) valpartijen. We hebben niet alles in de hand, maar met het fietsen kan ik alleen maar zeggen: Maak goede afspraken in je groep, geef duidelijk signalen door tijdens het rijden, gebruik je fietsbel en respecteer voor de andere fietsers onderweg de 1,5 meter. Vergeet zeker de veiligheidsregels niet! Je rijdt in clubkleding, met sponsornamen erop, misbruik het niet!

Door de vragen die we in de ALV gesteld hebben zijn er voornamelijk wat haken en ogen aan de website gemeld die opgelost moeten worden. De meeste reacties zijn: weer gewoon, gezellig, met een vaste groep mooie routes gaan rijden. Men stelt de gezelligheid en het clubgevoel hoog in het vaandel, waarbij zeker het samen gezellig koffie drinken in de pauze en achteraf nog eventjes na kletsen op het terras bij den Heuvel niet ontbreekt. Zij, die nog andere vragen hadden zijn gebeld.

Maar intussen is het 26 januari geweest en zijn er versoepelingen voor sportfietsers en horeca gekomen. Jippie, goddank! We mogen weer als groep gaan fietsen, we kunnen het terras weer op en voor ons vrouwen ….. weer naar een toilet. Op de kamelen maar weer.
Na niet meer gefietst te hebben sinds 3 september, na mijn eigen zware hersenschudding, heb ik het stof verwijderd en ben weer eens op mijn “kameel” gaan rijden. Ik heb er weer zin in, bovenkamer is weer redelijk geordend en voortaan voorzien van een helm.
Er zijn nog wel wat restricties waar we ons nog aan moeten houden. Je hebt geen Coronabewijs* nodig als je fietst, maar wel als je meefietst met een evenement, van terras of horeca gebruik maakt. Vergeet ook je mondkapje niet.
*Coronabewijs is: Vaccinatie bewijs, herstelbewijs (<6mnd) of negatief testbewijs (<24 uur voor tocht.  Houdt rekening dat je QR-bewijs na een half jaar vervalt als je geen booster hebt gehad.
De meeste groepen hebben hun routes al klaar of zijn daar mee bezig. Als de website bijgewerkt is kunnen de routes, vertrektijden en mededelingen er weer op en gaat alles naar het nieuwe normaal.
Op 6 maart zal de eerste rit van 2022 gaan plaatsvinden, maar of we soep en broodjes hebben …. dat weten we nog niet. Op dit moment zijn de regels in de horeca nog aan banden gelegd. D.w.z. dat we niet met z’n allen naar binnen kunnen/mogen. Volgende week zal de persconferentie meer duidelijkheid geven.
Maak bij vertrek goede afspraken binnen je groep, bepaal je groepsgrootte, geef andere weggebruikers de ruimte, 1.5 meter (dat kan door groep te splitsen), fiets verantwoord, geef signalen door en gebruik je bel….. Breng goede zin en een big smile mee, dan maken we er weer een mooi fietsseizoen van.
“Hals und Beinbruch!” (dat wil zeggen niet vallen, ga ervoor!) Ik ben voor, jullie ook?
Ik zie jullie aan de start. Tot dan!

Carin van de Waterbeemd
Voorzitter@tcmierlo.nl