tcm

Uittocht Grenspark 30 Mei 2019

3 juni, 2019

Op Hemelvaartdag stond de uittocht Grensparkroute van de Grenspark Fiets 3 daagse  in Eersel op het programma.

Om 7.45 werden we bij Nellie en Martin verwacht, “ vroeg uit de veren dus “. Tijdens deze tocht waren “ de 3 J’s “ ( Jan, Jan en Jorgo ) onze  gasten. Ook wel fijn met  wat extra mankracht erbij om de fietsen op de aanhanger te plaatsen.  Met  12 deelnemers  in 3 auto’s op weg naar Eersel, zodat we om 9.00 konden starten vanaf de Markt in Eersel .

Het was een mooie fietstocht van 60 km  georganiseerd door  carnavalsvereniging de Buurlanders   in Eersel. We kwamen op veel  mooie plekken in dorpen en bosrijke omgeving.   Tijdens de tocht 2 pauzeplekken voor het afstempelen van de inschrijfkaart maar  Jan v d Waterbeemd  zorgde als fietsende “Gids” nog voor  wat  extra stops.  Hierbij zagen we de prachtige beeldentuin  van Huize rustoord in Esbeek en bezochten we 2 Mariakapellen   waarvan 1,  de Heilige Eik kapel in Oost-West  Middelbeers.  Voor wie hier behoefte aan had kon een kaarsje branden, en daar maakte ik ook graag gebruik van.  Bij het aansteken denk ik weer  aan een uitspraak  gemaakt door een man waarbij ik jaren geleden als groepsleidster mocht werken, “ Maria zal met de brandende  kaarsjes geen koude voeten meer krijgen “ . Daarom stak hij ook elke dag een kaarsje aan bij de kapel in de omgeving waar hij woonde.   Op deze dag werkten de weergoden ook goed mee,  het beetje regen  wat  is  gevallen mag geen naam hebben en de temperatuur was lekker. Wat hebben we veel  gezien en lekker gefietst.  Om 17.00 kwamen we weer terug op de Markt in Eersel  voor  het eindpunt van de fietstocht.  We sloten deze gezellige dag af met een heerlijke 3 gangen Menu   bij   “ ons clubhuis ”  restaurant Den heuvel.

Voor mij was het de eerste uittocht waarbij we met auto’s  en een aanhanger  vertrokken naar de vertrekplaats.  Een leuke ervaring en waarschijnlijk zal dit wat mij betreft niet de laatste uittocht voor mij zijn want “het smaakte naar meer “. Tenslotte nog  extra dank aan  Nellie,  Martin, Carin en Jan,  voor het voorbereiden van deze gezellige dag.

Marjan van der Heijden

Terug naar nieuws