Het seizoen eindigt ongeveer hoe het begon: met Corona. Gelukkig mogen we nog blijven fietsen, maar alleen in groepen van 4. Ik besloot vandaag om alleen te fietsen. Het schaats seizoen is zaterdag begonnen, en twee dagen achter elkaar op tijd opstaan en haasten, daar had ik geen zin in.

Dus toen heb ik maar een truc bedacht om mijn fietsvrienden toch te kunnen zien: Ik reed de Da Daatjes tocht in omgekeerde richting. En aldus kwam ik achtereen volgens 2 groepjes 33+ tegen, 2 groepjes 30 en 1 groepje 28 (Sorry Rogier en Marien, een extra kopman hadden jullie vast wel fijn gevonden, want er stond weer een aardige wind). Tot mijn verbazing ook nog een groepje van 3 tegen het einde. Deze waren zeker niet om 09:00 uur vertrokken (er zaten twee bestuursleden in, maar of dat de reden was?).  De eindconclusie is dat ik geslaagd ben in mijn opzet.

De tweede conclusie is dat de leden van TMC zich netjes aan de voorschriften houden. Dit in tegenstelling tot vele andere groepjes die ik onderweg tegen kwam.  Zelfs in de pauze werd netjes afstand gehouden

Voor mij zit het seizoen erop. Ik ga schaatsen en af en toe op de MTB. De racefiets verhuist naar zolder om daar virtueel mijn rondjes te maken. In feite begint nu mijn voorbereiding op het fietsseizoen van volgend jaar. En dat belooft een mooi jaar te worden, want we gaan op weekend! Hou de site en mailbox in de gaten, want binnenkort onthullen we de locatie.

Ruud