Zondag 7 april, 7:30. Klaar voor vertrek. Een laatste blik op de thermometer en het blijkt 16 Graden te zijn! Eindelijk weer kort-kort. De rit van thuis naar Mierlo (oostwaarts) ging als een speer. Ik was er helemaal klaar voor en in topconditie

Dat laatste was niet helemaal waar. Door de ZW wind werd ik naar Mierlo geblazen, en de tocht voor de pauze was in eerste instantie westwaarts, tot windkracht 5. Dat werd afzien. Zeker nu bleek dat groep 28 uit 5 personen bestond: Kitty, Jaap, Evert, Wim en ik. Het vooruitzicht dat we na de pauze in Diessen naar huis zouden worden geblazen deed de eerste schrik verdwijnen

Rondom Eindhoven stond op het programma. Iets om naar uit te kijken, want waar wonen de leukste mensen? Rondom (en in) Eindhoven natuurlijk. En als we dan toch de leukste mensen van deze dag moeten kiezen, dan zouden wij vijven, de mannen van groep 30 nomineren. Deze lieten zich van hun beste en meest sociale kant zien. Ze haalden ons een eerste keer in op het stuk langs de High Tech Campus. Zo konden wij lekker ons wagonnetje aanhaken en achter hen aan fietsen, uit de wind. Niet veel later stonden ze ineens stil. Boze tongen beweren dat het met een lekke band te maken had, maar wij denken dat ze net zolang gewacht hebben, dat ze ons precies op het open stuk tussen Walik en Weebosch inhaalden, zodat ze ons daar op het meest winderige stuk van de dag weer uit de wind konden houden.

En daar bleef het niet bij. Vlak voor Eersel stonden ze weer stil, zodat ze ons niet veel later voor de derde keer uit de wind hielden. Als klap op de vuurpijl namen ze een dusdanige lange pauze, dat ze ons pas in Nuenen weer inhaalden, zodat wij, met veel moeite weliswaar maar toch dankbaar, voor de laatste keer ons op sleeptouw lieten nemen.

Naast deze collegialiteit, zagen we onderweg ook heel veel mensen die iets minder blij waren met ons. We zijn twee keer gesneden, en een keer kregen we de middelvinger van een dame in de bijrijdersstoel. Afgezien daarvan hebben we enorm genoten. Een zeer mooie en gedenkwaardige tocht!

 

Ruud

 

PS: Volgend jaar bestaat TC Mierlo 50 jaar. Er is al een heuse commissie en de eerste activiteiten zijn in de maak. Mocht je nog ideeën hebben, laat het ons (Carla, Harriet, Dian, Elly, Jan of ik) weten.