tcm

TCM QOM: Straffe Strava Statistieken

2 september, 2019

Misschien onderschat ik de leden, maar ik vrees dat ik de helft van de TCM populatie nu al kwijt ben. Strava? QOM? Was da? De beste omschrijving die ik ooit gehoord heb is dat Strava een soort Facebook is voor sporters. Het is een app op de telefoon, en wordt door menig lid (inclusief mezelf), veelvuldig gebruikt en geraadpleegd. Door middel van de app krijg je ook een idee hoe hard iemand fietst. Ben je de allersnelste ooit op een bepaald stuk, dan kun je King of Queen of the Mountain worden (KOM of QOM). Alleen de allerbesten komen hiervoor in aanmerking.

Wat schetst mijn verbazing toen ik de resultaten van de 28-30-33 tocht “naar de 3 sterren” van 1 september bekeek. Dan kom je ineens tot de ontdekking dat de dames van groep 28-30-33, hoewel ver in de minderheid (nm welgeteld 3 aanwezig), erg hard kunnen fietsen. Op een zogenaamd segment, werd vandaag Mijke Breukels gekroond tot QOM (dus de allersnelste dame), terwijl Yvon Duine en Carla Tielen gezamenlijk plek 2 voor zich op eisten.  Ik weet niet wie de naam voor de tocht van vandaag heeft bedacht, maar hoe toepasselijk! Gaan we binnenkort een Ladies-Only groep formeren, omdat de heren het niet meer kunnen bijbenen? Ik zie de ALV in november met veel belangstelling tegemoet.

Over ALV gesproken: Strava kan ook levens redden. Typ maar eens in Google de worden in “Steven de Jongh Strava gered”. Dus misschien is het een idee voor het bestuur om tijdens de volgende ledenvergadering een introductie Strava te geven?

Ruud Vullers

Terug naar nieuws