tcm

“Super weer, super opa, supersnelle bediening en Alita met 1 el”

16 oktober, 2016

Zooooooooo heerlijk om op de fiets te zitten!! En natuurlijk na de rit op het terras bij Den Heuvel.  Wat hebben we weer geboft. Het was een schitterende dag. Waarschijnlijk voorlopig ook een van de laatste, maar deze nemen ze ons toch echt niet meer af. Vandaag fietste we de Neeritter-tocht, o.a. door het Leudal. Een oogverblindende omgeving wat vooral werd veroorzaakt door een laag staande zon. Dat heb je in deze tijd van het jaar. Een zonnebril is dan eigenlijk geen overbodige luxe, maar helaas dat ontbrak eraan………vergeten. 🙂

Vanmorgen net voor de start liep ik Martijn Blitterswijk tegen het lijf en hij vroeg: “Ga je vandaag met de 28ers mee Nol?” waarop ik hem zei: “Wil ook wel eens te gast zijn bij de 33ers maar dan graag tijdens de pauze”. Martijn antwoordt gevat: “Ze drinken net zo snel als dat ze fietsen dus dat ga je dan ook niet bijhouden”. Daarna een ontmoeting met Peter Keulens waarvan gedacht werd dat hij als gast voor de eerste keer mee ging fietsen, dus even voorstellen. Ook niet waar , reeds 25 jaar lid en revaliderend. Leon moest dat natuurlijk net weer gehoord en gezien hebben!! Haha, de toon voor vandaag was daarmee wel weer gezet!

Om precies half negen, nou vooruit, zo om en nabij dan, vertrekken we met 10 man richting het Limburgse.

albert

Het was nog wel frisjes en de korte broek van Albert ( zie foto hierboven!) leek ietwat gewaagd. Maar die man heeft wel wat bij te zetten en zorgen over het koud krijgen waren er dus niet. Gelukkig, we hebben toch echt een gastrijder. John Walgraven sluit bij ons aan omdat hij krek 5 minuten te laat aan kwam en de 33 groep al was vertrokken. Ongelooflijk met welk een laag omwentelingstempo hij fietst. Het deed me denken aan Richard Groenendaal die mij in het voorjaar voorbij fietste ( flitste) langs het kanaal van Weert naar Helmond.

naamloosRichard Groenendaal na het behalen van de wereldtitel.

Die zat ook zo op het gemak op zijn fietske ( zo leek het althans ), bijna recht overeind en dat met een flinke tegenwind. Hoppa, er achter aan, zo’n kans krijg je niet vaak. Stoempen naar 38, 39 en 40, toen er naast. Slechts 3 vragen gesteld, nog geen 750 meter duurde “ons” ritje. O zo blij om er bij Lierop linksaf omhoog richting Laan ten Boomen  af te “moeten”. Ook voor John vandaag dus een peulenschilletje, met twee vingers in de neus. Maar plezier had hij en kon na de pauze weer aansluiten bij zijn 33 makkers.

 

karel

Karel wilde het vandaag niet over P.S.V. hebben. Toch is hij een trouwe supporter van de “Boeren” en bezoekt als het even kan alle thuiswedstrijden van de club uit Eindhoven. De uitslag van gisteravond zal hem vast zijn tegen gevallen. Wel enthousiast vertellend over zijn kleinkinderen waar hij iedere week een aantal uren voor zorgt. Karel verwent ze daarbij graag en neemt zo nu en dan een lekker gebakje of taart voor ze mee als hij de boodschappen gaat doen. Ja dat mag je als je opa bent…toch?….. maar niets tegen mama zeggen hé, dat is dan de deal. Haha, ja mooi.

karel

En weg is Karel weer want er moet gewisseld worden en op kop rijden doet hij het liefst!. Een super opa met super benen!! Dan ontmoeten we Hans Verbeek toevallig in Nederweert en mooi dat hij de laatste 30 kilometer met ons mee naar huis kan. Altijd wel iets te vertellen en gezelligheid meebrengend. Ook het kopwerk schuwt hij niet. Vanwege zijn werk kon hij niet de gehele rit mee want bij een werkoproep zit Hans aan tijdslimiet gebonden. Net voor half een, draaien we de Marktstraat in Mierlo op.

_dsc0197En mooie tocht met heerlijk weer, ook wat verraderlijk want op de terugweg de wind mee. Dan is 30 p/u geen snelheid meer natuurlijk. Een royale 29 werd het uiteindelijk gemiddelde, ik schat in dat Albert blij was dat we er waren……goed gefietst!!

columnWat zegt U?, 28 groep? 🙂 Foto: Gerald te Nijenhuis

Ter afsluiting met een aantal nog een pilske vatten. En mensen, over de service hadden we zeker niet te klagen. Ben nog nooit zo snel bediend. Nog voor de zin kon worden afgemaakt: “Kan ik een p……”, vloog het glas ons al tegemoet. Daar zat geen 3 seconden tussen! 🙂

_dsc0185Ja hier lachen we nog maar we hadden thuis wel wat uit te leggen!! 🙂 Foto: Gerard te Nijenhuis

Hans van Schijndel kreeg de grootste slok, maar blij was ie er niet mee!! En dan is er ook weer strijkwerk maar ben bang dat deze plooi niet zo gemakkelijk glad te krijgen is. Aangesloten bij een aantal mensen waren priemende blikken in de rug voelbaar. Achter om kijkend zag ik een blonde vrouw van middelbare leeftijd een glas tomatensap nuttigen. Echt charmant zat ik er niet bij en verontschuldigde me voor de zitpositie. Ook meteen maar een hand geven en voorstellen. Het duurde een paar tellen alvorens te begrijpen hoe ze heette. Alita is zeker 🙂 maar van Wanroy is weer een twijfel geval want het kan ook best van Wanrooi  of Wanrooy zijn. We wachten gewoon een mailtje af 🙂 Inmiddels blijkt het van Wanrooij te zijn. Dank Leon. 🙂

En natuurlijk: Een dank voor de man van de volgwagen: Gerald te Nijenhuis

N.D.

 

 

Terug naar nieuws