tcm

“Plezier in de sport en geloof in jezelf”

30 juli, 2017

Afgelopen woensdag was ik samen met dochter Liesbeth aanwezig bij het afscheid van Cees Laurijssen. Hij werd slechts 70 jaar.  Rondom de millennium periode was de oud-brouwer van Dommelsbier, 14 jaar lang verbonden aan destijds P.S.V. zwemmen Eindhoven. Inmiddels heeft ook in deze tak van sport de commercialisering een enorme vlucht genomen. Daar hebben de successen van m.n. Marcel Wouda, Pieter v.d. Hoogenband en Inge de Bruyn natuurlijk hun invloed gehad. Wij hadden het geluk dat van zeer nabij mee te maken. Cees trainde de Speedo ploeg en was als geen ander in staat de jongere meiden te enthousiasmeren. Het lijkt een opendeur intrappen maar hij hamerde er altijd op dat het plezier in de sport zo belangrijk is en dan vooral ook in jezelf blijven geloven, dan volgen de resultaten vanzelf.

Het was niet al te druk vanmorgen bij Den Heuvel, een relatief kleine 33 en 28 groep. De dertigers waren nog het best vertegenwoordigd. Waarschijnlijk zal het weerbeeld in combinatie met de lengte van de rit een rol hebben gespeeld. Een beetje onbestendig en een behoorlijke straffe ( 4/5 en uitschieters naar 6 beaufort ) zuid-westenwind. Enkele onzekere gezichten, toch maar met de 25ers mee?? Er wachtte ons een uitdaging, goed doseren en aflossen tijdens de rit zal belangrijk worden. Ook vandaag geen volgwagen en ik leek heel even niet de enigste rugzakdrager te worden maar Leon besloot anders! En dan die “Limburg” benen hè, niet mekkeren, gewoon fietsen en geloven in jezelf dan komt het vast wel goed. Vandaag de Vianentocht richting het zuid-oosten van het land.  Met een uitgedund peloton van 6 doorzetters, waren de eerste 65 kilometers beslist geen straf. De route bleek weer uitstekend gekozen, dus in de column daarover niets te veel gezegd…..toch?

Ook een leuke pauzeplek met een goed geprijsde koffie/gebak combinatie. Verder is noemenswaardig dat Andrea, onze navigator een tijdje uit beeld verdwijnt. Ze gaat verhuizen naar de Betuwe om in de loop van 2018 terug te keren naar Mierlo en zal dan haar nieuw gebouwd huis in Luchen betrekken. Missen zullen we haar zeker!

Dan moeten we er aan geloven. De pauze zit erop. Ongeveer acht en vijftig kilometers volle bak tegen de wind in. Wat al langer opvalt en ook nu hadden we het er onderling weer over: Alex gaat steeds beter fietsen. Zou hij het zich realiseren en zelf zo gevoeld hebben vandaag??? Deze opa kan goed mee in het peloton en draagt zijn steentje altijd bij. Hij is familiemens en trots opa. Vervelen hoeft Alex zich geenszins want naast het oppassen op zijn 4 kleinkinderen, vult hij zijn vrijetijd met tuinieren. Een mooie hobby waar hij menig uurtje mee bezig is. Een ingetogen mens die geniet van de natuur om hem heen, van de vrijheid op de fiets en de gezelligheid tijdens de rit en de pauzes.

Alex bij een openstaande brug over het Wilhelminakanaal. Iedereen blij, gelegenheid voor extra proviand. Het was zwaar vandaag!

Ja beuken was het! De samenwerking in de groep verliep voortreffelijk en dat maakte het toch wel wat aangenamer en gemakkelijker voor iedereen. We kunnen met recht zeggen dat er vandaag getraind is en dat het ondanks de relatieve zwaarte een mooie rit is geweest. We genoten van de omgeving, van de plekken waar nog niet eerder werd gefietst. Het was gezellig, er was volop buurt. En och zo nu en dan een plaag (ellenboog) stootje moet kunnen 🙂 🙂 of niet dan Hans en Hans. Als je maar plezier hebt in de sport en gelooft in jezelf, de resultaten komen dan vanzelf. Een mooi staaltje teamspirit!! We waren weer een echte 28groep vandaag, uiteindelijk een gemiddelde van 27,8 km.

Bedankt allemaal.

N.D.

 

 

Terug naar nieuws