tcm

Paasweekend 2018, klas overgeslagen!

4 april, 2018

De reden dat ik ben gaan fietsen, is omdat ik niet meer goed vooruit kon op de tennisbaan. Artrose in mijn voetbodem zorgt er voor dat ik ballen die ik voorheen met gemak kon halen, niet meer haalde en dat werkt erg frustrerend. Reden om een nieuwe hobby te zoeken. Dat werd fietsen. Dus een MTB aangeschaft. Want, met een MTB kan je zowel op de weg als in de bossen fietsen en met een racefiets alleen op de weg. Na een paar pogingen in het bos, me toch maar aangesloten bij TC Mierlo. Dat was halverwege juli 2016. In overleg met Carin den Otter had ik besloten bij groep 20 aan te sluiten. Tenslotte was ik al wel een naar mijn zusje gefietst (in Deil, ja bij dat knooppunt) op mijn trekkingfiets met een gemiddelde van 18,4 km.

OP mijn MTB met dikke bosbanden net op tijd om met groep 20 mee te fietsen. We waren nog geen vijf minuten onderweg toen ik van ons oudste lid hoorde dat we in plaats van 20 km per uur voortaan 22 km per uur zouden fietsen. Ik verschoot: voor een nieuweling, zonder fietservaring op een zware MTB, dan meteen 80 km fietsen met een gemiddelde van 22 km per uur? Hmmm…?? Tot aan de pauze kwekte ik vrolijk door met de rest. Dat werd wel opgemerkt. Afijn, dat bleef natuurlijk niet zo voortduren. Op de terugweg in Lierop was de pijp leeg en werd ik door 2 dames op een slakkengangetje terug naar het honk gebracht. Alwaar ik was vergeten dat ik voor het eerst in mijn leven met twee voeten vast aan mijn pedalen (want ik mag geen trappers zeggen  ) zat…… Ja! Met de benen omhoog in de club gevallen. En met het opstaan werd het zwart voor mijn ogen. Zo moe was ik.

Dat gevoel, nee, bijna dat gevoel, had ik afgelopen maandag 2 april weer. Hoe dat kwam? Nou, ik ben een nieuwe uitdaging met mezelf aangegaan. Eind mei ga ik een week in zuid Spanje fietsen met als afsluiting de kleine Gran Fondo, een fietstour van 120 km met iets meer dan 1700 hoogtemeters. Een uitdaging, want dat heb ik nog nooit gedaan. Daarvoor moet ik natuurlijk veel km in de benen hebben. Daarom wat vaker fietsen met mensen die sneller fietsen dan ik en was ik één van de vrouwen van TC Mierlo die Hans en Annemarie op weg naar de Velosoof zagen staan wachten in Mierlo. In Geldrop zijn er nog enkelen aangehaakt en toen hebben ook wij de Velosoof route gereden. Ook wij zijn de 28-30-33 groep van TC Mierlo voorbij gegaan en zagen ze pas bij de pauzeplaats weer. Met Teun als kartrekker en aanjager, hebben we, met wisselende samenstelling allemaal het eindpunt van de Velosoof weer gehaald. Doordat ik netjes in het wiel ben blijven hangen gedurende de tocht, had ik tot mijn verbazing een gemiddelde snelheid van 27,2 km/u bereikt??? Tijdens de pauze heeft Marita mij getrakteerd op appeltaart, met als tegenprestatie dat ik haar tweede paasdag zou fêteren op gebak. Die uitdaging ben ik aangegaan, reden waarom ik voor de derde keer op rij, niet met groep 25 mee ging, maar met groep 28! Niet wetende of ik het wel of niet zou halen. Als je dan mee rijdt in de groep, vind ik, dat je ook je steentje moet bijdragen. Dat heb ik zo goed mogelijk geprobeerd. Ook ik heb kopwerk gedaan en meegedraaid. Gelukkig zijn er enkele flinke heren in de groep waarachter ik me af en toe goed kon verschuilen voor de wind. De heenweg ging nog wel en bij de pauze had ik nog praatjes, maar de terugweg bracht toch een gemene wind, waardoor het met het kopwerk gedaan was voor mij. Zeker de laatste kilometers heb ik afgezien. Maar met kreunen en zuchten heb ik het gehaald, en wederom een voor mij unieke prestatie geleverd doordat we een gemiddelde hebben gereden van 27,8 km/u over onze tocht van 100 km. Vraag me alleen niet het laatste gedeelte (voordat we bij de Cuyt langs kwamen) er uit zag. Voor mij was er alleen nog het stukje voor mijn fiets. Terug bij den Heuvel werd ik, de vermoeidheid van me af blazend, warm onthaald door de reeds aanwezige leden van de groepen 16, 22 en 30. Toch wel trots dat het gelukt is, met de hoop en belofte dat ik volgende week nog een poging doe om met groep 28 mee te rijden….

Carla Tielen

Terug naar nieuws