tcm

“Op Stap met de oude Hap”

7 november, 2016

Traditie getrouw wordt het fietsseizoen van de DiDo-groep afgesloten met een culinair gevuld programma waarbij het accent ligt op gezelligheid en een vleugje sportiviteit. Tonnie stelde voor om dit jaar te gaan Happen en Trappen.

www.happenentrappen.nl

De agenda’s werden langs elkaar gelegd maar het duurde tot vrijdag 4 november al eer we uitvoering konden geven aan deze activiteit. Daarmee liepen we wel het risico dat het weer ons parten zou gaan spelen. De voorspellingen waren onheilspellend. Maar hoe anders zag het er uit toen we ons verzamelde bij Huub. We werden getrakteerd op een fantastische dag met zon, weinig wind, wel ietwat fris. Geen probleem, dat laatste werd door de dag heen met een oplopend alcohol promillage in het bloed, volledig gecompenseerd. Het zag er sowieso helemaal anders uit!  Zestien “uitgeklede” wielerfanaten, echter nu in vrijetijdskleding en op gewone bike! Marlies verraadde zichtbaar trots haar omaschap met een kinderstoeltje achterop! 🙂 We keken elkaar eens goed aan, iedereen wordt herkend en ja we waren compleet.

Het startschot wordt om 10.30 uur gegeven. Op naar Hotel de Brug voor koffie met gebak! Daar is er aandacht voor Huub. Hij wordt toegesproken door onze oud wielrenner  en opperspreekstalmeester 🙂 Rinus. Hij vertaald onze dankbaarheid en Huub krijgt een uitgebreide lofzang voor de organisatie en coördinatie van de DiDo-ritten.

img-20161107-wa0000

De toespraak van Rinus.

happen-en-trappen-2

Aan het gebak aan de ene kant!

happen-en-trappen

En aan het gebak aan de andere kant!

Daarna vervolgen we onze weg naar het volgend adres. Comigo in Nuenen. Het voorgerecht werd voorgelezen. Wij legde Jos uit dat het ging om een boterham met jam of pindakaas maar dat hij geluk had en er speciaal voor hem iets anders wordt klaar gemaakt 🙂 De eerste biertjes, port en wijn worden genuttigd en daarmee veranderd ook de inhoud van de gesprekken. De stemming komt er goed in. Al zingend naar de derde halte, Brasserie de Kruik, in Nederwetten alwaar de pompoensoep wordt geserveerd. De soep smaakte uitstekend maar ook de biertjes. Pim  vraagt even stilte. Enigszins opgewonden en emotioneel 🙂 laat hij ons weten dat in deze zaal zijn zilveren huwelijk? werd gevierd. En alweer bier erbij. Het gespreksniveau stijgt naar ongekend hoogte maar bereikt het hoogtepunt in het Bavariahuis te Lieshout.

img-20161105-wa0017

Waar blijft de friet??

img-20161105-wa0019

Oei Herman, hoe ga je dat thuis uitleggen!

img-20161105-wa0015

André: “Deze smaakt toch ook wel!”

img-20161105-wa0018

Jan: “Ff ons vrouw appen” 🙂  Toon: “Eej jongens schiet eens op met dat bier”

Hier eten we “fleisch oder fisch mit frieten da bei”. De tijd tikt voort en na ruim een uurtje verblijf vertrekken we net voor 16.30 uur richting Mierlo. ( Het langste traject van de dag om uit te buiken.) Het laatste bezoekadres is cafe de Koffer in Mierlo. Het toetje en consumpties vullen de laatste gaatjes. We sluiten tevreden rond de klok van 19.15 uur, met dank aan  de penningmeester en navigator Peter, de dag af!! Ook Marlies, als enigste dame in ons midden, heeft zich uitstekend vermaakt. 🙂

penningmeester

Tenslotte nog even de financiële verslaglegging van de dag, de lampen gingen uit, Peter leest de cijfers voor…..als dat het daglicht maar kan verdragen. 🙂 Tonnie en Rinus: “Tis goe, ut klopt”.

Ook een dank aan de fotograven van de dag: Tonnie en Rob!!

N.D.

Terug naar nieuws