tcm

“Op de centen letten”

27 oktober, 2016

Het is de laatste weken wat rumoeriger in de 28 groep, dat heb je als de vrouwen ontbreken. 🙂 Zij zorgen vaak voor de DRIE Rren. Rust, Reinheid en Regelmaat.  Voor ons betekent dat : 1) Rust:  Een snelheid tussen de 26 en 37 km per uur. 🙂 2) Reinheid: Een goed peloton geurtje 🙂  en 3) Regelmaat: Op tijd vertrekken en pauzeren 🙂 . MAAR:….. 1): Rustig aan doen valt niet altijd mee. Een keertje goed los gaan als de weersomstandigheden en de benen dat toelaten, is helemaal niet erg. 2): Reinheid is okay zolang de gene die achter je fietst niet van de fiets valt vanwege allerlei verdachte ( o.a. pitassie of erwtensoep ) luchtjes  of smerig wordt van opspattend water, modder of iets anders.  En 3): Zo nu en dan iets later vertrekken is helemaal niet erg zolang we maar op tijd terug zijn bij Den Heuvel voor een lekker pilske ter afsluiting!  “Onze vrouw” heb ik al even niet gezien en dat ligt vooral aan mezelf vrees ik. Dus even checken of ze nog op vakantie is. “Niet nog op vakantie, maar alweer op vakantie 🙂 ” is de reactie van Andrea.

naamloos

“Fietsfanaat”

Andrea Kalisvaart is een bekend gezicht binnen onze vereniging. Een hardwerkend en positief ingesteld mens, die ook eens in de picture gezet mag worden via de website. De in Geldrop woonachtige wielerliefhebster, komt van oorsprong uit Gelderland en is opgegroeid in Herveld, gemeente Overbetuwe. Ze is destijds naar Brabant gekomen om in Eindhoven haar studie te volgen en meldde zich in maart 2009 aan bij TCM. Andrea zegt daarover: “Ik wilde graag wat meer fietskilometers gaan maken en dat lukt het ene jaar beter dan het andere.” Om jullie enig idee te geven waar ze het dan over heeft, ben ik zo vrij geweest de Strava registratie van 2016 t/m half oktober er even bij te pakken. Andrea maakte vanaf 1 januari tot nu 83 ritten en reed daarmee 5518 km waarvan 24402 klimmeters. Totaal zat ze 230,5 uur op de racefiets of bike. Dat zijn respectabele getallen, een fietsfanaat blijkt. Naast haar rol als navigator van de 28 groep, wat ze erg leuk vind, is Andrea ook actief in het bestuur.

andrea3

(klim) kilometers maken

“De Galibier”

Als ik haar vraag naar leuke fiets momenten binnen TCM schrijft ze: “De eerste twee jaar zijn we met een groepje clubleden in Frankrijk gaan fietsen. O.a. met Martijn en Andrea Blitterswijk, Gerard van Bree, Nico Verschuren, Frank vd Bosch en één jaar was ook Hans van Schijndel mee. O.a. in de Ardèche gefietst en ook de Ventoux. Daar heb ik van genoten en was beide keren een geslaagde vakantie. Gezellige groep en veel gefietst. Over het fietsen in het algemeen: Ik doe sowieso graag actieve vakanties, met veel wandelen en bijvoorkeur fietsen. In 2015  heb ik op de mtb een fietsvakantie door Sri Lanka gemaakt. Een eilandstaat met een indrukwekkende omgeving. Zowel de Dolomieten als de Franse Alpen zijn ook heel mooi om in te fietsen. De mooiste beklimming is toch wel de Galibier, die ik een jaar of zes geleden met mijn zus heb gereden.”

andrea2

Met zus Annemieke op de top van de Galibier

“Gewaardeerd”

Reeds vanaf begin 2010 is Andrea penningmeester.  Op de centen letten. Dat is eigenlijk in het kort gezegd de kerntaak van haar functie. Een verantwoorde en tijdrovende job is mijn gedachte. Ik heb begrepen dat die rol haar op het lijf is geschreven en dat haar werkzaamheden binnen TCM zeer worden gewaardeerd. In het dagelijks leven is Andrea werkzaam als manager Accounting voor een Amerikaans bedrijf, Belden en reist daarvoor dagelijks naar Venlo. Hierbij is ze o.a. verantwoordelijk voor het maandelijks aanleveren van financiële cijfers aan het hoofdkantoor van diverse Europese vestigingen. Die ervaring komt haar in het werk als penningmeester natuurlijk van pas! Haar functie komt echter eind 2016 vacant. We moeten zuinig zijn op deze mensen, want laat ons wel wezen: wat is een vereniging zonder bestuur? Dan functioneert het niet. Ook commissieleden, vrijwilligers en sponsors nemen een belangrijke plaats in binnen de TCM. Daarover t.z.t in een andere column wat meer!

andrea

Wie het kleine niet eert!

N.D.

 

 

Terug naar nieuws