tcm

Op de Bianchi te gast bij de 25ers!

28 mei, 2016

Noodgedwongen fietste ik de laatste 14 dagen erg weinig kilometers. Enerzijds door het werk maar ook door een rugprobleem. Toevalligerwijze kreeg ik j.l. vrijdag de beschikking over de aangekochte Bianchi van zoon Dirk. Na enkele aanpassingen in o.a. de afstelling van het zadel vlug even enkele kilometers maken om te wennen. Op de terugweg in Mierlo sprak ik Huub die me er op attendeerde dat de 25 groep zaterdagmorgen de Hunseltocht zou fietsen. Dat was voor mij een mooie gelegenheid om de draad weer op te pakken.

Om 8.00 uur verzamelen bij Den Heuvel en natuurlijk kom je dan bekenden tegen uit de DiDo groep. Ja het was er stil de afgelopen 14 dagen zeiden ze want volgens sommige praat ik vijf kwartier in een uur!!  Ben me van geen kwaad bewust overigens. Kennelijk hebben ze me gemist, haha.  We vertrokken net na achten richting Lierop. Dan naar Nederweert en via Weert het Leudal in. En wat is het daar mooi. Afwisselend landschap, bebossing, weide, asperge velden, aardappelteelt en sierbloemen. Ook fraaie vergezichten maar ik denk dat het uitzicht tijdens de pauze in Ittervoort  door enkele mannen in de groep het meest werd gewaardeerd en met een dikke tien wordt beoordeeld!  De koffie smaakte goed en het moraal zal er beslist beter van geworden zijn. Voor de thuisblijvers die er meer van willen weten verwijs ik graag naar Eric, Pim en Rob. Na de pauze dan naar Grathem, Kelpen , Ospel en zo weer afzakken naar Someren, Lierop en eindstation Mierlo.

Ondanks de weersvoorspellingen, dachten wij dat het droog zou blijven en dat bleek ook. Het zat vandaag allemaal mee. Een lekker temperatuurtje, weinig wind met af en toe een flauw zonnetje door het wolkendek. Het moraal was goed en ondanks dat er bovengemiddeld werd gekoerst kostte het weinig moeite om vele kilometers, de teller op de 28 te houden. Dat zal ook vast door de Bianchi komen want wat een topfiets. Ook Carin is er zeer over te spreken, zij rijdt op de groene uitvoering. Steven Kruijswijk zal daar gisteren wel heel even anders over hebben gedacht na zijn val in de afdaling in Risoul. Wat ontzettend jammer voor hem en het Nederlands wielrennen!

N.D.

 

 

 

 

Terug naar nieuws