tcm

No 25 053105 Thorntocht, 10 juli 2016

11 juli, 2016

Vorige week zagen we de eerste voortekenen, het was even wennen na juni, droog het regende niet. Vandaag gingen we een stapje verder, de zon scheen volop, een heerlijke fietstemperatuur. Met 23 man gingen we op pad richting Thorn. De pauze lag ruim over de helft na ongeveer 61 kilometer, niet zoals de naam van de tocht doet vermoeden in Thorn maar in Stramproy. Over de Limburg-Brabant grens werd er lek gereden door Robert en van de reparatie stop maakte Jos gebruik om zijn (tweede) “jasje uit te doen”. Nieuwe binnenband erin ( het wiel) en karren maar, 100 meter op weg en stop weer lek, deze keer Erik. De verloren tijd inhalen……………..opvoeren de snelheid dus. In Stramroy onder de parasols bij café De Luifel dronken we lekker, uit het zonnetje, ons natje en droogde ik ondertussen wat op. Na de pauze reed ik niet meer voorop, 61 km vond ik wel genoeg, en ik koos een stekkie achterin. Kon ik mooi wat fotootjes schieten en onze groep bekijken. Jammer dat er naast Robert verder geen vrijwilligers waren om voorop te fietsen, dus Erik maar weer met mij als reserve. Achterin fietsend zag ik dat het blijkbaar erg moeilijk is je aan de regels te houden want een aantal leden van onze groep deed dat beslist niet. Dus vandaar nog even een herhaling van wat de commissieleden van vorig jaar uit hun Cursus Wegkapitein aan de overige leden van GR25 toen mee deelden. Neem het in je op en neem het mee, en deze keer langer als 1 jaar AUB.

                                                                 NTFU CODE

Daarnaast kent onze club ook nog wat regels en één daarvan is: Alle tochten, thuis en uit, worden gefietst onder leiding van een “wegkapitein”, ondersteund door de overige commissieleden en altijd achter voorrijders. Achter is toch geen moeilijk woord? En dan bedoel ik niet eens dat een drietal, Andre, Huub en Tonnie, het zeer regelmatig nodig vind links van de groep en, nog erger, voortdurend links van de middenstreep op de weg te fietsen. De verkeersregel (regel 1) zegt: fiets rechts. Misschien vind je dat het gevaar wel meevalt voor jezelf maar besef dat je een gevaar vormt voor het tegemoet komend verkeer en zeker een gevaar voor de rest van de groep die achter je fietst. Met andere woorden: Fiets in de groep…. ter verduidelijking een groep wordt in dit geval gevormd door de mensen met de zelfde clubkleding aan als jijzelf die ook nog eens dezelfde tocht als jij fietsen. Dus kort samengevat: fiets achter de voorrijders rechts op de weg en dus ook achter de voorrijders op het fietspad (regel 6)

En dan nog iets, uiteindelijk kwam Tourclub Mierlo GR25 met 3 man aan bij D’n Heuvel, het eindstation van elke thuistocht. Jammer dat men het regeltje op de website van TCMierlo GR25 Maar één ding is zeker: samen uit, samen thuis aan de laars (race schoen) lapt.

Ik hoor het al………………………………………maar Tom Dumoulin kwam ook alleen aan de finish vandaag?

                                                              07-10

Groet,

HvdW

Terug naar nieuws