tcm

Munstergeleen tocht 3 juni 2018

11 juni, 2018

Laat ik beginnen met een positieve noot: Zowel de 28, 30 als 33km groep was vertegenwoordigd bij de deelnemers aan de uittocht afgelopen zondag. Helaas paste de volledige groep deelnemers in 1 auto. Van de 12 mensen die zich oorspronkelijk hadden aangemeld, bleven er door afmeldingen wegens ziekte, werk, overwerk, etc. helaas maar 4 personen over: Leo Maessen, Hans van Schijndel, John Walraven en ondergetekende. Om iets na zeven vertrokken we richting Windraak.

Voor mij een beetje hometurf, maar voor Leo was het helemaal een thuis wedstrijd. Hij komt van Schin op Geul, berucht van de Keutenberg en nu dus van Leo. Deze helling hebben we rechts laten liggen. In plaats daarvan reden we over voor mij onbekende, maar heerlijk rustige paden en weggetjes, soms dwars door het veld. Geen moment vlak, dus dat was voor deze Brabantse rijders wel even wennen.

Afgezien van twee lekke banden, een kapotte GPS-houder en een afgesloten weg, verliep de tocht erg soepel. Hoe dichter we bij de pauzeplek kwamen, hoe langer de beklimmingen werden. Het “toetje” was de Schweiberg, gevolgd door een afdaling  van de Loorberg en de beklimming van de Gieveld vanuit Teuven. De vlaai en koffie aansluitend werden door ons erg gewaardeerd. Alleen al daarvoor zou ik meegedaan hebben.

De terugweg leek vooraf een makkie, immers voornamelijk dalend. Maar toch waren de parcoursbouwers erin geslaagd om op het allerlaatst nog twee heel vervelende, steile rotpukkels in het parcours op te nemen. Ik was blij dat we na 101km de auto weer zagen staan. Mijn voorband ook, want die bleek bij thuiskomst lek te zijn.

Jammer van de vele afmeldingen, dit parcours verdient een grote schare wielerliefhebbers. Wij hebben in ieder geval genoten. Voor de thuisblijvers, er zijn GoPro beelden gemaakt. Binnenkort op Youtube?

 

Ruud Vullers

Terug naar nieuws