tcm

MTB route Geldrop-Mierlo

28 april, 2020

Gebruikers MTB route Geldrop-Mierlo
(maar vooral aan degenen die graag obstakels bouwen):

De MTB route Geldrop-Mierlo is in samenspraak met de grondbeheerders, Visit Brabant en de boswachter aangelegd. Het is niet de bedoeling om veranderingen of koerswijzigingen aan te brengen. De route is aangelegd om op een veilige en recreatieve manier te gebruiken, zodat het voor een grotere doelgroep geschikt is. Het mag geen overlast geven voor andere recreanten in dat gebied.
Namens Visit Brabant onderhoudt Tourclub Mierlo de route en voelt zich verantwoordelijk voor het veilig gebruik van de route.

De laatste tijd zien en krijgen we berichten over schansen en gevaarlijke aanpassingen die door bezoekers gemaakt worden op de route Geldrop-Mierlo, kennelijk met het doel een grotere uitdaging aan te gaan.
Alle door anderen bedachte aanpassingen zullen (lees: moeten) door ons of de gemeente worden afgebroken. De bouwers kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor de kosten van afbraak en afvoer. Hoe leuk of creatief het ook bedacht is, er zijn inmiddels wel ongelukken gebeurd door deze acties waarbij zelfs een fiets gebroken is.
Willen jullie bouwers daar de verantwoording voor nemen? Ik denk het niet.

Dus laten we samen gewoon genieten van onze bos route, waar de boomwortels en omgevallen bomen al obstakels genoeg zijn. Dank voor jullie begrip en medewerking.

Carin van de Waterbeemd
voorzitter a.i. Tourclub Mierlo

Terug naar nieuws