tcm

MPfB Winterveldtoertocht 2018 was wederom een succes!

30 januari, 2018

De Mierlo Passion for Bikes winterveldtoertocht die elk jaar wordt georganiseerd door Tourclub Mierlo heeft zijn bestaansrecht weer volop bewezen.
Starttijd was gepland tussen 09.00 uur en 10.00 uur, maar de eerste van bijna 650 deelnemers meldden zich al om 08.15 aan de inschrijftafels in Mierlo en Heeze om de 35, 45 of 55 km te rijden.
Rond half negen mochten de eerste deelnemers vertrekken. Er moest immers eerst gecheckt worden door de controleurs of er nog veranderingen waren gebeurd op de route die daags van tevoren door ca 12 personen van pijlen was voorzien. Soms verdwijnen er namelijk pijlen en dat is vervelend. Rond 14.00 uur was iedereen weer terug en kon zijn/haar fiets afspuiten om deze weer schoon te maken.

Veel deelnemers roemden de tocht, zowel de route als de verzorging werd geprezen. Eigenlijk is er geen onvertogen woord gerezen. Buiten dan de enkele onfortuinlijken die het niet recht konden houden. Maar ook de ‘gevallene’ heeft ons bedankt voor de organisatie. Hij werd goed opgevangen door de aanwezige EHBO-ers en door een clublid van tourclub Mierlo naar het ziekenhuis voor onderzoek gereden. Gelukkig was het niet al te ernstig, alhoewel erg vervelend.

Deelnemers werden verrast door de flora en fauna van onder andere de Strabrechtse heide en kwamen oog in oog te staan met de schotse hooglanders die hen stonden op te wachten nadat ze door het wildhek waren gekomen. Als je uit Overloon of Lochem komt, ben je dat blijkbaar niet zo gewend.
Zelfs mensen die al meer dan 35 jaar in clubverband fietsen, kwamen op stukken van hun eigen gemeente waar ze nog nooit geweest waren!


Wie men ook tegen kwam, naast de schotse hooglander, was onze fotograaf Teun.

Foto’s van hem kun je hier bekijken en downloaden.  https://photos.app.goo.gl/8Fz0vl71ZJWKG0VZ2

(Redelijk) Uniek is ook het feit dat er bij de MPfB winter voor het tweede jaar twee startpunten zijn. Eén in Mierlo bij Den Heuvel en één in Heeze bij Kempenhaeghe. De startplekken zijn tevens de pauzeplaatsen waar twee soorten soep en diverse andere versnaperingen genuttigd konden worden.
Tot de meer dan vijftig vrijwilligers die meegeholpen hebben om de tocht tot een succes te maken, behoorde ook Lotte van der Heijden. Lotte is met haar 15 jaar het jongste clublid van Tourclub Mierlo en erg begaan met het kankerfonds. Zie meer over haar actie hier!

Terug naar nieuws