tcm

Mooie wake up call.

1 mei, 2016

Vandaag ging ik niet met de club mee voor de Vierlingsbeektocht. We hadden een “familie weekendje” en ik maakte daar gebruik van door  zondag Lus 2 van de Amstel Goldrace te fietsen samen met zoon Dirk. In augustus naar LBL en dan moet je toch de nodige klim kilometers in de benen hebben.

S’ morgens voor half acht al vertrokken we vanuit Berg en Terblijt richting . Wat was het fris en de n.n.-oostenwind zorgde voor strakke vlaggen. Helaas ondervonden we weinig voordeel van de straffe wind. Veelal schuin tegen, opzij of helemaal tegen. Slechts de laatste kilometers mochten we ervan profiteren en dan kan het meteen boven de dertig. Maar ja jullie weten het : “Als het waait staat ie altijd verkeerd behalve als je hem tegen heb”. Had die gedachte vandaag graag anders gelezen, haha.

De kilometers waren het probleem niet zo. ook de meeste klimmen niet maar ik moest eraf op de Gulpenberg, Kruisberg en de Vrakelberg. Volgens mij is dat Wendy Schulten zelfs nooit overkomen :-). Ik wilde me niet forceren, baalde natuurlijk wel als een stekker, het lukte gewoon niet. Niet zozeer een kwestie van snel opgeven maar wellicht wel dat je na 24 jaar weer eens naar Limburg gaat, 20 kilo zwaarder bent en dit keer niet met een triple rijdt? Op die momenten ben ik een klein beetje jaloers op die Dirk. Binnen een mum van tijd is hij uit het zicht en zit dan boven aan de top op een bankje te wachten. Geen spoortje vermoeidheid…..bij wijzen van!

Alles bij elkaar een leerzame dag. Een intensieve dag met veel spanning op de benen. Ook een mooie afwisselende dag door de natuur met veel klimmetjes. Een fris begin maar een fraaie afsluiting met het zonnetje en wind in de rug. Een confrontatie op de drie genoemde klimmen. Ik sta er nog niet zo goed voor als ik dacht. Een rit op het vlakke en in de groep ook al is die 100 km en fiets je 300 km in de week is toch anders dan een tocht met zoveel hoogte meters. Ik ben weer wakker!!

Eenmaal weer thuis snel even op Strava gekeken en de rit van TCM groep 28 bekijken. Hoorde van Rogier dat ze met een combinatie groep gereden hebben.

N.D.

Terug naar nieuws