tcm

Mierlo Passion for Bikes op 29 mei 2016

25 april, 2016

Tourclub Mierlo organiseert op zondag 29 mei 2016 in samenwerking met John Knoops Passion for Bikes haar jaarlijkse fietstoertocht “Mierlo Passion for Bikes”.

Race en MTB routes

Als primeur voor “Mierlo Passion for Bikes” worden dit jaar naast fietstoertochten op de weg ook MTB routes aangeboden. Sportieve (race)fietsers kunnen dit jaar kiezen uit afstanden van 90, 115 en 140 km. De routes zijn geheel vernieuwd, en leiden de deelnemers door het mooie afwisselende landschap van het Dommeldal en het Groene Woud. De langere routes lopen vervolgens naar de Kampina (115 km) en de Loonse- en Drunense Duinen (140 km). Voor mountainbikers zullen twee MTB routes van respectievelijk 30 en 45 km worden uitgezet, deze kunnen worden gecombineerd tot een route van 75 km. De 30 km lus loopt in noordelijke richting, en biedt naast een technisch parcours een beklimming van het Dak van Brabant. De 45 km lus loopt naar het zuiden, door het karakteristieke heide- en vennenlandschap van de Strabrechtse Heide naar het Keelven. Alle routes worden goed zichtbaar uitgepijld, daarnaast zullen GPS-routes beschikbaar worden gesteld (HIER). Onderweg zijn pauzeplaatsen ingericht voor de verzorging van de deelnemers. Na afloop wordt de deelnemers gelegenheid geboden om hun fiets schoon te spuiten en gebruik te maken van een douche.

MPFB Poster V2MPFB - Flyer Race_Pagina_2

Wielerterras op start- en finishlocatie

De startlocatie van “Mierlo Passion for Bikes” is bij Den Heuvel, Heuvel 2 in Mierlo. Hier kan tussen 8:00 en 10:00 worden gestart (voor de 140 km afstand geldt een uiterlijke starttijd van 9:00). Het inschrijfgeld bedraagt 5 Euro (4 Euro voor NTFU-leden). Bij de start is een bewaakte fietsenstalling aanwezig en worden de deelnemers onthaald met gratis koffie. Na afloop is er op het gezellige wielerterras gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Tevens zullen in verschillende stands door de leveranciers van John Knoops de nieuwste snufjes op het gebied van de wielersport worden getoond. Het goede doel Ride4Kids Een deel van de opbrengst van “Mierlo Passion for Bikes” zal worden geschonken aan Ride4Kids (www.ride4kids.nl), een stichting die zich door het organiseren van fietsevenementen inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Vrijwilligers van Ride4Kids zullen aanwezig zijn om de activiteiten van de stichting nader toe te lichten.
Tot ziens op zondag 29 mei a.s.!

Terug naar nieuws