tcm

Impressie ledenvergadering 16 november

19 november, 2018

Afgelopen vrijdag 16 november hebben we de eindejaars ALV gehad.

Sinds vorig jaar is daar een activiteit aan gekoppeld voor alle leden. Waar we vorig jaar een jamboree-sessie hebben gehad, was er dit jaar een wedstrijd.
Iedereen die aanwezig was, kreeg bij binnenkomst naast de bekende consumptiebonnen, ook een kaartje dat goed bewaard moest worden omdat ze dit later nog nodig hadden. Nog niet heel veel mensen hadden in de gaten dat er 4 verschillende kaartjes in omloop waren.
De ALV verliep voorspoedig, met ook nu weer aandacht voor verschillende onderwerpen waaronder de benoeming van ons eerste erelid, Gerard van Bree en het door omstandigheden voortijdige vertrek van onze penningmeester Jeroen Lange en de benoeming van de nieuwe Tom van Wanrooij.

Na de ALV begon de wedstrijd, waarbij de hele Den Heuvel in gebruik werd genomen door onze Tourclub. Ik heb gehoord dat er nieuwe kennismakingen zijn geweest, en regelmatig veel gelachen is.
Er werd gestreden op 4 verschillende fronten:
Onze thuishaven Den Heuvel had 2 mogelijkheden: je kon kiezen tussen bier of wijn proeven. Dit bleek nog niet zo makkelijk: slecht 2 personen hadden alle biersoorten goed, de wijnen werden door niemand allemaal goed geraden.
De EHBO verzorgde een petje op/petje af strijd. Tot frustratie van toch wel een aantal mensen, vielen die al bij de eerste de beste vraag af. Dat is natuurlijk nooit leuk! Ook bleven er een enkele keer ook diverse vraagronden lang 2 mensen tegen elkaar strijden. een keer zelfs tot het bittere einde. Hierdoor hadden beiden 30 punten te pakken!
Bij Knoops Passion for Bikes stonden 10 wielen klaar waar dus 10 personen tegelijk tegen elkaar konden strijden: bandje verwisselen en tot 6 bar oppompen
Tourclub Mierlo had een quiz in elkaar gedraaid met 13 vragen. Ook deze vragen bleken te lastig. Degene met het hoogste puntenaantal had 20 van de maximaal 30 te behalen punten gescoord. Het was leuk te zien dat onze ‘instinkers’ in grote getale ook inderdaad fout beantwoord zijn 😉

Enkele feiten:
Totaal Vrouwen Mannen
Totaal aantal deelnemers dat punten behaald heeft: 45 18 27
Maximaal aantal te behalen punten per deelnemer: 120
Hoogste score behaald: 81 76 81
Totaal behaalde punten bij Knoops 870 386 484
Totaal behaalde punten bij de EHBO 275 75 200
Totaal behaalde punten bij Den Heuvel 310 104 206
Totaal behaalde punten bij de TCM Quiz 476 196 280
Zoals je ziet hebben de vrouwen in verhouding meer punten behaald bij het bandje verwisselen! Dit komt niet doordat de vrouwen nu zo veel sneller waren, maar omdat zij een eigen ranking hebben gekregen als enige en hierdoor natuurlijk ook andere winkansen.
Wat ook opvalt, is dat de mannen overwegend meer punten hebben gehaald bij de EHBO. Gelukkig kan dit verschil opgeheven worden doordat er inmiddels al veel leden zich hebben aangemeld als zijnde dat zij geïnteresseerd zijn om de workshop EHBO te gaan volgen.
Dat is namelijk een staartje dat volgt: We hebben als club alle leden aangeboden om zich te kunnen inschrijven om een workshop EHBO te volgen die wordt afgestemd op ons, fietsers. De club heeft aangeboden de helft van de kosten hiervoor bij te dragen. In de eerstvolgende nieuwsbrief volgt hierover nog meer.
Van wat ik gehoord heb, kunnen we spreken van een geslaagde ALV en ALV-activiteit. Hiervoor wil ik iedereen die hieraan heeft bijgedragen, dit betreft natuurlijk ook alle leden die er bij waren, hartelijk bedanken!
Namens het bestuur en organiserend comité,
Carla Tielen
Voorzitter TC Mierlo
Terug naar nieuws