tcm

Kriebels = Prikkels

2 maart, 2020

Zondag ochtend, ik lig te woelen in bed. Naast me ligt Annemarie, ook al klaarwakker. Wat is dat voor onzinnig gedoe zo ’s morgens vroeg. 7 Uur, zo vroeg kriebels in onze  buiken, waarom? Vannacht om 12 uur is weliswaar de meteorologische lente begonnen maar we hebben allebei toch nog een beetje het wintergevoel, dus opbloeiende lenteprikkels zijn het niet. Misschien omdat op 1 maart het fietsseizoen van TCMierlo begint? Neen joh, daar liggen wij oudjes toch echt niet meer wakker van. Omdat we beiden niet erachter komen wat ons wakker houdt en de slaap ondertussen compleet verdwenen is staan we maar op. Wel al vast de fietskleding aan, neen niet de nieuwe, die was vanwege het gekozen ontwerp nog niet allemaal voorradig, maar gewoon de ‘oude’ outfit. Warme melk met havermout wordt klaargemaakt en, omdat we toch al vroeg wakker zijn en de start van het nieuwe fietsseizoen pas gepland was om 9:30 uur, ook maar en lekker kopje thee…………gezond bezig hè dit seizoen? Elke kilo moet iedere kilometer meegenomen worden op de fiets en we hadden met opzet voor seizoen 2020 t/m 2024 ‘kleine’ nieuwe kleding voor ons fietsen besteld, het wappert niet zo en je wordt gedwongen op je voedingspatroon te letten. Niet alleen gezond, maar ook een mooier gezicht op de racefiets, de helm op je hoofd en niet er één extra onder je shirt op je buik!

Het was niet voor de eerste keer dit jaar dat we onze racefiets kleren aantrokken want gisteren kreeg Annemarie, nadat we afgelopen maanden al onze oudere racefietsen via Marktplaats verkocht hadden en de nieuwe fiets van haar pas half maart afgeleverd en afgemonteerd ging worden, van John Knoops een testfiets, een Cervélo, te leen. Niet dat we niet gefietst hebben…..reeds 777 kilometer hebben we op onze tracking fiets in januari al afgelegd. Maar uiteraard even test rijden op deze ‘vreemde’ testfiets voor dat we ons zondag in het peloton van GR25 begeven. Welke tocht zullen we even snel tussen de buien gaan doen…….is de openingstocht van GR16 misschien iets? In Eeneind over de kasseien, neen niet om de fiets te testen maar gewoon omdat ze op de te rijden route lagen. En net voor de bui weer terug thuis. Dat moet morgen lukken.

 

1 Maart. Jezus, wat is het druk……het hele plein van denHeuvel stond vol TCMierlo fietsers. Een ‘boven verwachting’ opkomst met zo’n onvoorspelbaar weer. Alle groepen begonnen aan hun geplande openingstocht. Dat betekende voor ons de eerste 40 kilometer in het GR25-peloton van dit seizoen. Een beetje onwennig vertrokken we……..maar de gewenning was snel onder ons. Bijna 33 kilometer per uur (32,9km) werd bereikt, wind mee natuurlijk, maar toch. Binnen de kortste keren besloten sommigen om om te keren of moesten, al dan niet gedwongen, de groep laten gaan. Met twaalf man reden we, soms met enorme windstoten vanuit de flanken en zo nu en dan een beetje miezer, de Oostappentocht uit en bereikten ongeveer als eersten van GR25 denHeuvel. Wel samen uit maar niet samen thuis?

Lekker koffie, voor ons natuurlijk thee, bijkletsen over de afgelopen vier maanden en wachten tot eenieder zijn of haar tocht beëindigd heeft en ook achter zijn verfrissing/verwarming plaatsgenomen heeft. Lekker, dadelijk is er soep en kunnen we onze honger stillen aan de broodjes. Maar eerst neemt voorzitter Carla de microfoon in de hand…….een hartelijk welkom voor de onverwacht vele aanwezigen en of, voordat we aan de soep beginnen, Annemarie en Hans even naar voren willen komen.

De gemeende proficiat, de TCMierlo speld met bijbehorende kussen verrasten ons. Een grote bos bloemen, een paar flessen overheerlijke wijn en een stevig applaus vielen ons ten deel. Over vallen gesproken, van Lief en Leed ontvingen we het verzoek om dat niet meer te vaak te doen en ook ontvingen we een zeer in de smaak vallend jubileum kado.

Dat waren dus de kriebels van vanochtend, spelden prikkels………………..……25 jaar lid van TCMierlo, samen een halve eeuw. Dat we daar niet aan gedacht hadden!

Vanavond met een heerlijk gevoel naar bed, de speldjes op het nachtkastje. Wat zullen we mooi dromen.

Hans van de Wijdeven

Terug naar nieuws