tcm

“Klassieke fout”

7 juli, 2017

Afgelopen zondag was ik in de veronderstelling dat we richting Nistelrode zouden fietsen. Duurde lang voor het kwartje viel. Foutje….kwestie van goed lezen. Een grijs begin van de dag en veel wind. Echter de weersvoorspellingen waren zo slecht nog niet. Dus vol goede moed naar Mierlo. Kennelijk was niet iedereen het daar mee eens want met een uitgedund 28 peloton vertrokken we richting de Peel . Zonder volgwagen deze keer dus hopen dat pech ons bespaart zou blijven!

Voor Roel vandaag weer eens een dubbele taak. ( Navigator Andrea ontbrak i.v.m. deelname aan het Rondje Someren. Achteraf bleek ze die met succes te hebben volbracht. Chapeau! ) “No problem”, met wat kunst en vliegwerk bracht hij ons op de rustplek en eindbestemming.  Roel komt ook aardig in vorm en dan blijkt toch dat wat extra inspanning loont. Hij is onlangs naar Mallorca geweest en heeft daar naast 700 weg-kilometers ook de nodige hoogtemeters gemaakt. Vol overgave sleurde onze “wegkapitein” mee aan kop.

“Ff kijken of we kunnen afsnijden 🙂 “

Ondanks de ( tegen) wind werd er flink doorgetrapt en zat er de snelheid goed in. Met zo’n kleine groep is het vaker overnemen maar als dat goed verloopt hoeft dat zeker geen nadeel te zijn. Met bijna 30 p/u gemiddeld was het gebak/vlaai in Maasbree dik verdiend.

Niet alleen het gebak ook de gezonde dingen zijn welkom!! Op zulk soort dagen is het maar wat fijn dat er mensen in je midden zijn die qua postuur net boven het gemiddelde uitsteken, het tempo erin houden en onvermoeid lijken. Dat is lekker hangen en schuilen voor de wind!!

Het laatste deel van de rit krijgen we te maken met regen. Eerst een drup en miezer maar dan toch nog even serieus genoeg voor de regenjas. Een korte stop waarin iemand 🙂 de gelegenheid nam voor een extra rust moment. Verkeerd afstappen, een klassieke beginners fout zullen we maar zeggen. 🙂 Daarna in de beugels voor de laatste kilometers waardoor het gemiddelde op een mooi niveau uitkwam……29,4 km p/u. Op naar een consumptie bij café de Kei op uitnodiging van onze sponsor “Nero Water”. Een mooi gebaar!! Over “Nero Water” later dit jaar meer.

N.D.

 

 

Terug naar nieuws