tcm

Jong talent en groepsproces.

17 april, 2016

Vandaag stond de Broekhuizervorsttocht op het programma. Een rit naar het mooie Limburgse Maasgebied. De natuur ontluikt en er komt al veel bloesem aan de bomen en dat maakte het nog eens extra fraai. Een goed begin van de tocht met een lekker zonnetje en de wind in de rug, De eerste 58 kilometer kon dan ook met een 29+ km gemiddelde worden afgesloten.

De pauze vond plaats in Blitterswijck, in het thuis cafe van de Wout Poels fanclub. Het toeval wilde dat de uitbaters ons vorig jaar tijdens de vakantievliegreis vanuit Tenerife naar Weeze gezelschap hielden en vol trots vertelde over hun bekendheid met Wout en zijn prestaties. Dus even een blijk van herkenning!

De terugweg werd weer werken en de kunst is dan om elkaar goed bij de veter te houden. Sinds kort rijdt de nog jeugdige Jeroen Knapen met ons mee. Een jongen die het fietsen in de benen heeft maar de ervaring van de oude rotten nog mist. Dat is helemaal geen schande. De kenners zien hem over een jaartje of twee, drie in de 33 groep meegaan. Leuk te zien dat een ieder hem tips aanreikte, waar kon een handje hielp en zorgde dat hij mee kon blijven doen in de groep. Het groepsproces is belangrijk en zorgt er voor dat men er plezier in heeft om samen op te trekken. Overigens: eenmaal in Mierlo waren er meerdere, waaronder ik zelf, die de pijp aardig leeg hadden en dat mag ook. Kortom een mooie tocht met werkelementen.

Een paar opvallende zaken vandaag:

Christian werd door de 33 groep op een schitterend wijze naar groep 28 gebracht.
De lekke band van Hans was volgens mij doorgestoken (kaart) door Rogier. Hij moest even…eine pieppie machen.
Hans vdh ( van de helm ) zag iets wat er niet was, hallucinatie? Een koe met super grote horens bleek een tak in de boom.

N.D.

Terug naar nieuws