tcm

J.(b).L.A.

10 mei, 2016

Tijdens de openingsrit van dit seizoen, ontmoette ik Jeroen Lange voor het eerst. Hij vertelde me dat na afwezigheid van een paar jaar het er maar weer eens van moest komen. I.e.i. is het wat proberen om te zien hoe het lichaam op de inspanningen zal reageren. Mijn eerste gedachte was: “Net als ik ook een herintreder”. Echter wat later in de rit kreeg ik de gelegen daar wat dieper op in te gaan en werd mij het verhaal achter zijn langdurige afwezigheid duidelijk. Kan zeggen dat ik daar wel van onder de indruk was.

Nu is het zo dat Jeroen en ik elkaar gelinkt hebben op Strava. Dan kun je elkaars trainingsritten volgen en het was goed te zien dat het enthousiasme voor het fietsen er snel weer was. De “prestaties”  volgden elkaar in rap tempo op. Uit de opbouw en de plekken waar de ritten plaats vonden kon je enigszins afleiden dat hij een plan had. Op 1 mei zag ik welke prestatie er was geleverd!! Super knap. Zo, weer een mooi onderwerp voor een column dacht ik gelijk!  Op 3 mei lazen we zijn uitgebreid verslag en daarmee was ie me net een stapje voor geweest!

jeroen

In zijn verhaal kun je de emotie lezen en ook voelen. Je rijdt zo’n tocht vanuit een ander perspectief! Kan me voorstellen dat er onderweg allerlei gedachtes door het hoofd spelen, dat je super blij en trots bent. Dat er kippenvel op de huid komt. Dat het prikt achter de ogen en je moeite moet doen om de tranen weg te stoppen als je uiteindelijk na 170 km de finish passeert. Chapeau!!

J.(b).L.A. : Je(be)Leeft Anders………

N.D.

Terug naar nieuws