tcm

“Integratie tocht”

1 augustus, 2016

Velen zullen vanmorgen gedacht hebben: “Dat gaat um niet worre vandaag”  en eerlijk gezegd was ik er daar eentje van. De zin was er wat minder want vrijdag was ik even op pad geweest maar had verschrikkelijke “pap benen” en na 19 km stond ik weer voor een enigszins verbaasde Hannie. Ja eigenlijk niets voor mij maar toch, dus dacht ik:  kom op ouwe, achter de wolken schijnt de zon en hup op het stalen ros! Bij Den Heuvel liep het niet echt storm en werd besloten de 28, 30 en 33 ers in elkaar te schuiven naar 2 combinatie groepen . Koert noemde het de “Integratie-groepen” en daarmee was er meteen de titel voor de column. Bedankt!  De 25 groep kon zelfstandig op pad , die waren met 10 personen. Benijden deed ik ze niet, zij fietste vandaag  de Feyenoord-tocht en ik dacht nog: Als ze nu onderweg maar niet gaan roepen : Hup Ajax of nog erger het zingen van Hand in Hand kameraden  want dan zouden ze zomaar door een aantal PSV hooligans van de weg  worden gereden. Uit de column van Hans begreep ik dat alles gladjes is verlopen…. gelukkig.

Bij ons was dat niet anders. Een kleine groep van 7,  met Nico en Martin als gast, reed de Vorstenboschtocht. Een rit van 110 km, via Nuenen, Son en Breugel naar Veghel. Vandaar uit naar Heeswijk-Dinther om dan via Nistelrode in Vorstenbosch te pauzeren. Een mooi gezellige plek alwaar we de andere combigroep weer tegen kwamen.  Zo te zien hadden ook zij het samen goed naar het zin en dat wilde we jullie zeker niet onthouden.

foto columnFoto: Koert de Kok

De 30/33 combigroep: van l naar r: Thijs als bijrijder, Jeroen, Arjan, Dennis, Puk ( wat heeft ie een blitse fiets hé ), Norbert en Koert

Het rijden met collega’s uit een andere groep heeft ook wel weer iets. Andere praat en je moet daarbij eens afwachten of de benen bij elkaar passen. Op een gegeven moment fietste ik langs “gast” Martin ( van de 25 groep ) die ik ook ken van de DiDo-groep. Leuk dat je eens met ons mee fietst zeg ik. Mare zegt Martin, ik fiets al een week of vier met de 28 ers mee en zit in mijn proeftijd. ( knipoog! ) Ohhhhh, ben ik er al zo lang niet geweest?? 🙂 In de column “Ambities en de 28 groep als springplank”, was deze variant niet bedacht. Maar mooi dat het kan en moet zeggen dat hij op 66 jarige leeftijd goed mee gaat . Met zijn ranke lichaam en pezige kuiten moet je hem niet te veel loslaten want dan is ie een uur eerder in Mierlo dan de rest :-)…………bij wijze van spreken dan! Gelukkig voor ons had Andrea hem strak aan de teugel.

foto column 2Foto: Koert de Kok

De 28/30 combigroep: van l naar r: Martin, Hans, Nol, Andrea, Nico, Karel, Roel en Bart ( volgwagen chauffeur )

Na de pauze dan weer de draad oppakken naar eerst Uden en Mariaheide waar we de eerste regendruppels voelen. Dat duurde maar heel even en nauwelijks de praat waard. Vervolgens richting Erp, Bakel en Deurne om net voor Helmond af te draaien naar Vlierden, Asten en Lierop. We ruiken de stal. Karel mocht het karwei afmaken en in rap tempo de laatste kilometers naar Mierlo.

We hebben er weer een mooie rit opzitten. Veel rustige wegen en fijne fietspaden door een groen landschap. Onderweg nog bijna zingen: Boer wat zeg je van mijn kippen, maar volgens Nico zat er weinig leven meer in.  Nico probeerde overigens Hans nog even uit de tent te lokken met wat meer snelheid op kop. Maar Hans was niet te vermurwen………deze keer. Hij laat zich vandaag alleen verleiden door zijn vrouw. 🙂 We fietsten weliswaar met een klein gezelschap maar gezellig en aan elkaar gewaagd. Een ruime 29 gemiddeld op de teller. Een sterk herstel van Roel in het tweede deel van de rit is noemenswaardig even zo het feit dat Andrea na de inspanning van gister rondom de Hoge Veluwe met wat klimmeters, het kopwerk vandaag niet schuwde! Over geluk hadden we overigens niet te klagen. Na een somber begin toch droog weer, een aangename temperatuur met zo nu en dan wat extra wind. Rest mij nog om de combinatiegroep die zaterdag naar Limburg gaat veel plezier toe te wensen. Had graag op jullie uitnodiging ingegaan maar ben naast fietsliefhebber ook familieman dus…….volgende keer. Het kan zijn dat ik zondag a.s. bij de 25 groep aansluit. Nee geen “springplank effect” maar éénmalig om daarmee in de luwte de accu op te laden voor LBL. En…….een mooie bijkomstigheid, dan is het weer een Integratie groep. Eens andere praat……alleen afwachten of mijn benen er wel bij passen. De kleding zal wel lukken mits de sokken goed  zijn aangetrokken. 🙂 Een oplettende Leon zal het op de foto vast gezien hebben! 🙂

N.D.

 

Terug naar nieuws