tcm

Welkom bij Groep 16 van Tourclub Mierlo

Het programma van 2019 vind je door de link Programma GR16 te selecteren

GR16 is er voor de recreatieve fietsers van Tourclub Mierlo. De groep ontleent zijn naam aan de gemiddelde snelheid waarmee gereden wordt; namelijk 16 kilometer per uur.
Groep 16 rijdt in principe op gewone stadsfietsen maar soms fietst er ook wel eens iemand op een city-bike of mountainbike mee met deze groep. Bij deze groep gaat het om gezelligheid onder elkaar en vooral ook om het genieten van de natuurlijke omgeving. Leeftijd speelt bij de recreatieve fietsers geen rol; wel moet er natuurlijk een redelijke conditie zijn om in de groep te kunnen volgen.

Er wordt in principe gereden op verharde wegen en fietspaden door mooie landelijke omgeving en fraaie bosgebieden. Soms wordt er vanaf een plek verder van huis vertrokken voor een clubrit, dan worden de fietsen met een aanhanger van de club meegenomen naar de vertrekplaats.

Er wordt gefietst onder leiding van een “wegkapitein”.

De tochten van Groep 16 starten zoals alle andere clubtochten bij  “ons clubhuis”, zaal “den Heuvel” aan de Heuvel 2 in Mierlo.

De richtsnelheid waarmee tijdens clubritten wordt gereden is als volgt:
Groep 16: gemiddelde snelheid: 16 km per uur, maximum rijsnelheid: 18 km per uur

De te rijden afstanden worden in de loop van het seizoen geleidelijk aan opgebouwd en aan het einde ook weer afgebouwd.

Pauzes:
Bij de langere tochten worden er 1 of 2 pauzes gehouden, afhankelijk van het weer in de vrije natuur of in een café/restaurant.

Wil je graag een keer komen “proefrijden” meld je dan aan het vertrek bij een van onze tochten op zondagochtend. Je kunt gratis 3 keer meerijden om de sfeer te proeven, dan pas beslis je of je graag lid wilt worden.