tcm

Welkom bij Groep 22 van Tourclub Mierlo

 

Dit zijn de sportieve recreatieve fietsers van Tourclub Mierlo.

Groep 22: De naam van de groep zegt het al; we rijden meestal met een gemiddelde snelheid van 22 kilometer per uur. Let wel: dit betreft een richtsnelheid. Dat betekent dus dat “weer en wind” zeer zeker bepalend zijn aan de uiteindelijk werkelijk gereden gemiddelde snelheid. Maar één ding is zeker: samen uit, samen thuis. Wel is het zo, dat niet iedereen weer mee terug gaat naar ons clubhuis. Een aantal komt daar wel terecht voor de ‘derde helft’. Ook tref je daar dan de leden van de overige groepen van onze club.

Bij Groep 22 rijden we op diverse soorten fietsen, van racefiets tot hybride fiets tot (aangepaste) mountainbike en elektrische fiets. Het gaat bij deze groep zeer zeker om gezellig en recreatief fietsen.

De nadruk bij deze groep ligt wat meer op het leveren van een sportieve prestatie dan alleen puur recreatief fietsen. Leeftijd speelt bij de recreatieve fietsers geen rol, alhoewel gezegd moet worden dat het grijspercentage redelijk hoog is 😉 ; wel moet er natuurlijk een redelijke conditie zijn om in de groep te kunnen volgen.
Uit veiligheidsoverwegingen wordt er met een helm gereden.

Er wordt in principe gereden op verharde wegen en fietspaden door mooie landelijke omgeving en fraaie bosgebieden, onder de leiding van een “wegkapitein”.

De tochten Groep 22 starten zoals alle andere clubtochten bij  “ons clubhuis”, zaal “Den Heuvel” op de Heuvel 2, in Mierlo.

De GPX, het aantal kilometers per tocht en aanvangstijden van de ritten van Groep 22 vind je onder de knop “routes”. Het streven is, om rond 12.30 uur – 13.00 uur weer terug te zijn bij het clubhuis.

De te rijden afstanden worden in de loop van het seizoen geleidelijk aan opgebouwd en aan het einde ook weer afgebouwd.

Gedurende de week rijden er een aantal leden (buiten clubverband) ook nog vaak een rondje, dit wordt onderling in de groepsapp afgesproken.

Je bent van harte welkom om eens met ons mee te fietsen om deze groep ’te ervaren’.
Je kunt gratis 3 keer meerijden om de sfeer te proeven, dan pas beslis je of je graag lid wilt worden. Kom je tot de conclusie dat het te hard of te langzaam gaat, probeer het dan eens bij één van de andere groepen binnen TCMierlo: de overige groepen zijn 16, 25, 28, 30 of 33.
Tot ziens!