tcm

In hun element, Willempie en ritme!

18 september, 2016

Als je half september om zeven uur opstaat merk je goed dat de dagen gaan korten. De weersomstandigheden leveren daarin ook een bijdrage. Een gesloten grijs wolkendek, het leek erop dat het ieder moment zou kunnen gaan regenen. Maar met een wind pal uit het noorden, valt er meestal niet zo veel nattigheid is mijn ervaring. Dus met vertrouwen reden we naar zaal Den Heuvel om deel te nemen aan de Baarlotocht. Zoon Dirk zou aansluiten bij de 33 groep.  Om 8.00 uur vertrokken 3 goed gevulde groepen. Voor het eerst in ons midden: Albert van den Elsen uit Geldrop. Nog maar heel kort op de fiets. I.e.i. een leen fiets van John Knoops en dat beviel zo goed dat Albert inmiddels op zijn eigen racer zit ( ook van John 🙂 . )

Intussen was het wat harder gaan waaien en met de tocht richting Maasbree kon het wel eens zwaar gaan worden. Echter de mannen hadden er zin in en de teller wees meteen de 30 aan. Hans van S. roept dan heel wijs: ” Rustig aan jongens anders ga ik het vandaag tegen de wind in niet redden “. Nou dan weet je dat het met zijn vorm wel goed zit. Die man komt pas goed los na zo’n 60 km en zeker met kopwind is ie niet te houden. Maar dat geldt voor meerdere leden van onze groep. Als Alex en Karel  op kop kwamen brak het zweet je uit en moesten er meerdere alle zeilen bijzetten. Ja, dan zijn ze in hun element. Terwijl bij ons de tong op het stuur hangt staan hun monden niet stil en nemen rustig de tijd elkaar een goede mop te vertellen. Eerst ging het vanuit Lierop achter Asten door richting Meijel, Panningen, Helden en Kessel. Dan langs de Maas op naar Baarlo. Daar is de noordenwind extra voelbaar maar het gaat nog steeds voortvarend. Vanmiddag zag ik op Strava dat dit voor alle groepen van toepassing was. De eindgemiddelde logen er niet om. De 28 groep: 28,5 . De 30 groep +/- 32 en de 33 groep zat zo rond de 35,6 gemiddeld, Gerald te Nijenhuis sprak op Strava met een lach over een rustig ritje!! Of de omstandigheden waren niet zo zwaar als leek of de conditie is gewoon puik! Een ding is zeker: Er is vandaag flink gewerkt.

Vervolgens via Baarlo naar de rustplaats in Maasbree om te genieten van de pauze onder een luifel met de verwarmingslampen aan. Men had overal rekening mee gehouden maar Hans vertrouwde het niet. Daar zat hij nog steeds met zijn helmpje op. Spontaan werd gedacht aan Andre van Duin en zijn wereldhit! I.e.i. dacht ik dat hij een koud hoofd had maar iemand riep dat Hans de ophanging van de luifels niet vertrouwde! We waren er trouwens met een mooi groot gezelschap, altijd mooi om te zien! Op afstand nog even oogcontact met Dirk. De duim gaat omhoog en hij lacht. Ok, dat zit goed. Ik had minder reden tot lachen, niet op kop gezeten en Roel loodste me de laatste kilometers Mierlo binnen. Gesloopt en wel. 🙂 Getraind, dat zeker. Moest me aan een opdracht houden en miste daarbij het ritme van de kilometers. Over ritme gesproken: Groep 25 werd vandaag geconfronteerd met een ritme probleem maar dat dan van een geheel andere orde. Gelukkig is alles goed op de plek gekomen voor zover we konden lezen in de column van Hans.

Na de pauze werd op een fikse tegenwind gerekend. Maar richting Sevenum, Helenaveen en Neerkant deed de aangehouden snelheid anders vermoeden. Ik weet niet wat er thuis te halen viel maar sommigen hadden vast iets te vieren of mochten ze de was gaan strijken??! Achteraf begreep ik dat er PSV-Feyenoord op het programma stond en dan moet je wel op tijd in het stadion zijn om niets van deze spectaculair verlopen topper te missen. De wind was in ons voordeel en dat joeg het tempo naar 32, 33 en ja de 36 ook gezien. Uiteindelijk moeten we toch even op de rem, het dreigt uiteen te vallen. Meteen de gelegenheid om bij te kletsen met Gerard Bevers die ik in een eerdere column had beschreven als de broer van Karel. Dus die plooi is ook mooi glad gestreken. 🙂 Voor het laatste deel van de rit rijden we naar Liessel, Vlierden, langs Asten richting Lierop en eind bestemming Mierlo. Wat een rit, ben benieuwd hoe die wordt verteerd!

Dank aan de mensen van de volgwagen: Voor vandaag waren dat onze voorzitter Jan van Ginkel en bijrijder Marcel Jansen.

N.D.

Terug naar nieuws