tcm

Houdoe en bedankt!

6 juni, 2016

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de reacties op mijn columns. Ook van buiten de vereniging kreeg ik een aantal berichtjes. Goed om te horen dat het wordt gewaardeerd en dat het ook  wordt herkend. Dat laatste is belangrijk! Ik heb dacht ik ook al eens gezegd dat schrijven eigenlijk niet zo moeilijk is als je de mogelijkheid hebt om vanuit jezelf een verhaal neer te zetten. Neem nu die columns van Annemarie en Hans dat zijn toch mooie leesbare teksten. Ik neem aan dat er onder de leden velen zijn die beslist iets leuks hebben te vertellen over een fiets belevenis, prestatie of een mooie ervaring met je man of vrouw, met een van je kinderen, kleinkinderen of vrienden/vriendinnen. Probeer het eens, het is beslist de moeite waard!! Ze zijn er trots op als ze betrokken worden bij je club. Echt waar!!

Zondagmorgen j.l. 7.00 uur. Ik keek naar buiten door het raam van het onderzoekscentrum Kempenhaeghe, het was mistig en om na een nachtdienst aan te sluiten bij de Breedewegtocht leek me geen goed idee. De concentratie is na het nachtwerk toch al wat minder en dan in deze omstandigheden……..niet doen was de gedachte. Roel appen, even afmelden. De spullen en fiets lagen in de auto voor het geval dat. Om 7.15 uur druppelen de eerste collega’s binnen om ons af te lossen. En daar is Ronald met een grote zonnebril op. Hij houdt wel van een geintje dus ik denk die zit de boel weer voor de gek te houden. In Geldrop schijnt de zon zegt hij. Jaja zal wel. Na de overdracht op het gemakkie naar huis. Hoe dichter ik bij Lierop kwam hoe lichter het werd. Het gaspedaal werd steeds verder ingedrukt…..zou het dan toch? En uiteindelijk op de Bekelaar in Mierlo was het stralend weer. Als een speer naar Den Heuvel. Geparkeerd voor de winkel van Knoops, fiets eruit en mezelf in alle bochten gewrongen om me verdekt in de auto om te kleden. Oef, haha gelukt nog voor de eerste renner( ster) in beeld kwam. Kan nu wel stoppen. Dit is eigenlijk al een column op zich 🙂  maar nee er is nog meer.

8.00 uur opstellen voor vertrek richting het oosten van het land. In ons midden vandaag geen Andrea. Zij geniet van een vakantie, haar taken worden waargenomen door Hugo. En ga nu niet vertellen dat een man geen twee dingen tegelijk kan. Ik heb het zelf gezien!! Alles heeft hij in de gaten……..ook als het blond is 🙂 .Het was daarbij ook nog eens zijn weertje, zon en warmte en heel weinig wind. Dus geen enkele reden tot klagen, we hebben het beste fietsweer van dit seizoen. Wel in ons midden was Andre Diepstraten. Oud lid van onze club, tevens oud amateurrenner en heeft vooral met John Knoops gekoerst. Ja die kan het volgens mij ook nog wel. Strak en soepel op zijn fiets! Natuurlijk zijn er de meeste bekenden aanwezig , enkele aarzelend. Wendy had niet al te best geslapen, Rogier had een feestje achter de rug en nam voor de zekerheid een asprootje. Tini had ook al even een paar weken niet gefietst. Een schoonzus van hem was overleden en dan wordt het fietsen bijzaak. Het lijkt allemaal zo vanzelf sprekend.

Het tempo zat er vanaf het begin goed in. Eerst richting Elzendorp, Rijkevoort, Beugen, Gennep links langs Boxmeer naar Groesbeek en dan begint het pas. Geklommen moest er worden, Ja dan wordt het stil in het peloton. Ook nog even een val incidentje dat goed afloopt. Gelukkig dat Jeroen de fiets weer op kon, zei het met enkele schaafwondjes op de ellenboog. Na gedane arbeid is het goed rusten in Mook ( volgens mij ) bij het Zwaantje. Robbert ging er eens mooi achterover in zijn stoel liggen en de benen werden gestrekt om ze nog meer bij te laten kleuren en wat is hij bruin hé! Hij zou zo maar eens voor de titel “De mooiste benen van het peloton” kunnen gaan. Wendy zal ze vast al eens hebben beoordeeld. we zijn benieuwd!  Wat ook opviel was de werklust van Roel. Kopwerk werd niet geschuwd en de vorm zit er aan te komen. Roel vertelde me laatst dat hij de afgelopen winter in principe een “fietswinterslaap” heeft gehouden. Dat is helemaal niet erg maar dat betekent dat het wat langer duurt voor je benen weer goed zijn.

RoelHet was wel even lekker rusten op het pontje!

Na de rust dan weer richting huis. Windje mee en dan gaat het rap. Af en toe even op de rem om de snelheid niet te hoog op te laten lopen. Het werd ook drukker op de weg. Veel vrijetijdsfietsers dus opletten geblazen. Weer lekker met het pontje mee. Maar dat water doet gekke dingen met de mens. Natuurlijk weten daarna mensen het verschil tussen links en rechts niet ( toch……Nol?? ) Zo rond half een begint de temperatuur flink op te lopen en we zijn uiteindelijk blij als Bakel in zicht komt. Dan richting Aarle-Rixtel, Stiphout en wordt het toch nog even zwaar. Met het zweet op de kop melden we ons om 13.45 uur bij Den Heuvel. Daar gaat ieder zijn eigen weg.

Houdoe en bedankt wordt er geroepen. Dat is mooi , een teken dat we het gezellig hebben gehad, we goed hebben gefietst en blij zijn dat allen gezond terug zijn in Mierlo. Zeker heel belangrijk. Wederom een mooie rit achter de rug! De volgende keer zal ik eens een column wijden aan de volgwagen. Goed werk doen die mensen, ook vandaag weer, bedankt!

N.D.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuws