tcm

“Het zit er weer op”!

31 oktober, 2016

Gisteren reden we de laatste rit van het seizoen 2016. Het programma van TCM groep 28 zit er weer op. Wie gerekend had op een rustig afsluitend ritje kwam bedrogen uit. De 50 km lange Mierlo Nederweerttocht werd afgesloten met een 29,6 km gemiddeld. Ik denk bijna een seizoenrecord. 🙂 Maar ja zo loopt het soms, de weersomstandigheden waren nagenoeg ideaal. Volop zon en weinig wind. In ons midden waren ook  Jeroen Knapen, Chris Lasaroms en Wendy Schulten.

Daarmee waren we met elf man en vrouw aan de start. Onderweg van 11 naar 10 en toen weer van 10 naar 11. Hans van Schijndel wilde altijd nog eens graag met de 33ers mee en dat lukte hem vandaag eindelijk dan toch. Met een ferme sprint sloot hij in Sterksel bij hen aan maar kreeg daar na 2 km toch weer spijt van. Net als Wendy, ook zij kan onze gezellige 28 groep toch helemaal niet missen! 🙂 Zij had overigens nog geluk, een stuk tak vloog voor haar omhoog en miste maar net haar blonde wapperende haardos.  Wendy weet nu weer hoe het is om bij de 28ers te zijn. Flink werken en zeker als je op kop moet. 🙂 Trouwens we hadden allemaal wel een beetje geluk. Nog maar net buiten Mierlo werden we in gehaald door een man bestuurde auto, die verschrikkelijke haast had. Onaangekondigd kwam hij  met hoge snelheid langst ons afgereden. Dat had zo maar helemaal anders kunnen aflopen.

Jeroen, in het dagelijkse leven warme bakker bij van de Putten in Mierlo, zoals gezegd, was er ook weer eens bij. Nu met wat meer gezichtsbedekking zag ik.  🙂 We hopen hem volgend seizoen weer terug te zien. Altijd mooi om jonge aanwas te hebben. We kennen het spreekwoord toch 🙂 Wie de jeugd heeft…………! Chris was ook al even niet met ons mee geweest. Hij heeft wat ongemak aan de knie en dat belemmert hem in een volledige belasting. Het betekent rustig aan doen en volgens mij is dit niet iets wat bij hem past. Als je achter hem fietst straalt de power van zijn geblokte body en iedere pedalenomwenteling is een rake. Ook nog even met Martin Knoops gekletst. Die man heeft het, ondanks  of dankzij gepensioneerd te zijn,  altijd druk. Hij is timmerman en is al vanaf vroeg op de dag in de weer en daardoor schiet het fietsen er wel eens bij in. Toen ik hem vroeg hoe hij dan in conditie blijft antwoordde hij: ” Ik heb een trimbike in mijn werkplaats staan en daar kruip ik zo nu en dan eens op, dan heb ik al trappende weer een paar kozijnen ontworpen”. Ik denk dan stiekem, hij gebruikt die fiets om zijn machines aan te drijven en al trappend zaagt hij het hout op maat. Drie vliegen in een klap!

Traditie getrouw word de slotrit afgesloten met een sprint vanuit Lierop naar de Hogeweg over de A67 heen. Hans van Schijndel is dan de aanjager, daar kun je opwachten. 🙂 In zijn kielzog vliegen daar Karel en Hans achteraan maar tot op heden hebben ze het nog steeds tegen Hans moeten afleggen…….maar de verschillen worden steeds kleiner. 🙂 Uiteindelijk kwamen we rond half twaalf bij Den Heuvel aan. Daar was het een gezellige traditionele afsluiting met broodje gezond 🙂 en erwtensoep. Bedankt allemaal voor het fijne, gezellig verlopen seizoen. Volgend jaar in alle gezondheid gewoon  zo verder en dan hopen we ook weer op de aansluiting van Hugo , ja we hebben het regelmatig over je…….alleen goede praat hé :-), en…… wie weet nog anderen??

Nog een dank aan de chauffeurs van de volgwagen: Bart van de Putten, Martin van de Bosch, Jan van Ginkel en Frits van de Goor ( gister voor het eerst ) Ook bedankt onze navigators: Andrea, Hugo en Roel als vervangers en Roel ook nog eens als wegkapitein!

N.D.

Even algemeen: De bij de columns geplaatste foto’s zijn vaak te vergroten door er op te klikken. Beslist de moeite waard!

 

Terug naar nieuws