tcm

” Het zit er weer op, een nieuwe reeks en een mooie Hilvertocht 2016 “

12 september, 2016

De vakantie is voorbij, het zit er weer op. Het is voorbij gevlogen. Dat is meestal als het levenstempo relaxed is, als de zon schijnt en je de dingen kunt doen die je graag doet. Ondertussen zag ik op de site dat Hans een indrukwekkende ononderbroken reeks columns heeft gepubliceerd. Dus het werd tijd dat ik ook weer eens een steentje bijdroeg :-), het begin van een nieuwe reeks.

Tijdens onze vakantie heb ik weinig op de Bianchi gezeten. Na een voortijdig einde van LBL werd ik even tot de orde geroepen. Moet eerlijk bekennen dat het enige onzekerheid te weeg bracht. Dus eerst de specialist raadplegen alvorens mij weer de nodige inspanningen op leggen. Inmiddels kan ik gerust zijn en kan er weer gefietst worden zonder beperkingen. Niet dat er meteen weer “ingevlogen ” wordt. Een rustig begin is dan wel zo prettig. Met Huub was er al mailcontact  voor een deelname bij de 25 groep. Roel attendeerde mij op de 22 groep. Echter zoon Harrie herinnerde mij aan onze afspraak om samen nog eens pad te gaan. En dat was zondag 11 september! Jammer genoeg was de eerder geplande rit rondom Nijmegen, Kevelaer afgelast. Een goed alternatief werd geboden door een rit vanuit Hilvarenbeek. De Hilvertocht, waarbij we kozen voor de 75 km editie.

S’ morgens eerst even een bakkie koffie, fietsen in de aanhanger en de sporttassen checken, hebben we echt niets vergeten? Zo niet, dan de auto in richting Hilvarenbeek. Net voor Eindhoven begon het te miezer regenen, oeps de regenjasjes liggen nog thuis. Nou ja pech gehad, het zal zo’n vaart niet lopen. Aangekomen bij de start bij Herberg  “Den Hemel ” aan de Goirlese dijk, liepen we Jac Herrijgers, de coördinator van de dag, tegen het lijf. De outfit van TCM deed hem glimmen. ” Jullie komen van ver om deel te nemen ” : reageerde hij. Trots vertelde Jac over het feit dat de Rabobank de organisatie zo goed ondersteunde en dat er een gratis loterij werd gehouden met leuke prijzen. Hij beloofde ons een route over wegen en paden waar wij nog nooit zouden zijn geweest! Zo’n 35 vrijwilligers waren vandaag druk in de weer om alles in goede banen te leiden. Net als overal zijn die mensen goud waard! Vorig jaar waren er 500 deelnemers maar dat zou gezien de weersomstandigheden, dit jaar wel eens minder kunnen zijn.

hilvertocht-1 Van l naar r: Jac Herrijgers, Jan Henebiens en Walter Schepens van de organiserende RTCH

hilvertocht-2

Na inschrijving bleek het droog te zijn geworden, wat een geluk. Dat is gezelliger fietsen dan in een nat pak, bovendien was de temperatuur ook aangenaam en de wind was niet al te sterk aanwezig. Vol goede moed vertrokken we voor de eerste kilometers richting Biesthoutakker om daarna via mooie landelijke, auto luwe wegen richting Best te pedaleren. De Landbouw Open Dag langs de route was geen bewuste combinatie. Wel een mooie aanvulling voor de mensen die tijd genoeg hadden en gebruikt wilde maken van een bezoek aan de opengestelde varkenshouderij, boerderij of tomatenkwekerij.

Op het gemak vandaag, gemiddelde was niet belangrijk, wel het samen optrekken met een van je kinderen die net als vader plezier heeft in het fietsen. Harrie maakt gebruik van een ATB en fietst sinds 2 jaar met regelmaat een rondje rondom Helmond, Deurne, Lierop of Mierlo. Tot nu 1 langere rit van 88 km maar is zeker van plan meer langere tochten te gaan maken.  Opvallend is de gelijkenis. De monden stonden weinig momenten stil. 🙂 Niet zo moeilijk te raden van wie hij er eentje is, haha! Vorige week kwam hij bij John Knoops voor een bidon onderdeel.  “Jij bent de zoon van” reageerde John direct. Kwam zelf afgelopen zaterdag op de milieustraat in Helmond en roept er iemand: “Hoe is het met Harrie?”, ik kijken. Ken die man niet, het bleek een oud collega van Harrie te zijn. Hij zag meteen dat ik de vader was. Mooi toch! Net voor Best aangekomen gaat het iets harder waaien en dan wordt het zwaarder. Ik zeg: ” ga maar mooi even achter de ouwe hangen ” en dat scheelde wel was zijn reactie! In Oirschot genoten we van een warm worstenbroodje en een kop koffie. Daarmee de tank weer gevuld bij eetcafe Mariane, een gezellige plek waar er kon worden afgestempeld. Na een half uurtje werd het weer tijd om op de fietst te stappen en de minder dan laatste helft van de rit te voltooien. Het was nog steeds droog dus  het liep inderdaad niet zo’n vaart met de nattigheid. Nu richting Haghorst, Diessen, Esbeek en terug naar Hilvarenbeek. Om 13.30 reden we de Goirlese dijk op richting de finish.

hilvertocht-3

Eerst afmelden en horen of we prijs hadden met de loterij. Helaas, maar je kunt niet overal geluk mee hebben! Het was droog gebleven en we genoten van een mooie, goed uit gepijlde tocht rondom Hilvarenbeek. Je kon bijna niet fout gaan, op veel afslagen was er aan beide kanten van de weg een pijl zichtbaar opgehangen. Daarbij op veel onbekende plekken geweest. Gezellig hadden we het en de afmatting van vader door zoon is uitgebleven…….alweer geluk. 🙂 Zo, jullie hebben al weer een fietsend gezinslid leren kennen.

sarah Foto: Sarah Buitenhuis

De volgende zou zo maar kleindochter Sarah kunnen zijn, vol trots liet ze tijdens haar verjaardag d’r fietskunsten zien. Op een echte fiets zonder zijwielen!! Nog even en dan kan ze met opa mee toeren. 🙂  Achteraf hoorde we van de organisatie dat er  -/+ 550 deelnemers waren. Meer dan vorig jaar en opvallend detail was dat er ook duidelijk meer racefietsers waren ingeschreven dan andere jaren. Dan ter afsluiting nog even een drankje op het terras en ja……..er valt een eerste regendrup…….. in het schuim van mijn pilske!

N.D.

 

 

 

 

Terug naar nieuws