tcm

” Het was een dag voor de echte bikkels “

29 april, 2018

Meestal vallen de voorspellingen mee maar als er een bak regen wordt verwacht, krab je jezelf eens achter de oren of draai je jezelf nog eens lekker om in je warme bed. Er komen allerlei redenen in je op om je fietsje op stal te laten staan! Zolang er geen groot ( b.v. club of trainings ) belang aan vasthangt is het vrijheid, blijheid! Eerlijk is eerlijk, het zijn niet de meest uitdagende momenten om op je racer te stappen. Dat het niet altijd een kwestie is van zelfmedelijden hoef ik jullie niet uit te leggen, toch?

Wederom een nieuwe tocht op het programma: Over De Loon Klets, een rit over 106 km. De opkomst was heden morgen minimaal en er werd dan ook besloten om de 28, 30 en 33 groep samen te voegen. Nog wel droog vertrokken maar niet voor lang begreep ik. ( was 1 van de afwezigen en heb info aangeleverd gekregen, waarvoor dank! ) De route leidde de groep via de Mortel richting Boxmeer. De pauze plek: Grand Cafe Effe ” droog ” 🙂 Strava: Gerald ), hoe toepasselijk.  Daarna afdraaiend naar Venray en Deurne. Mierlo is dan niet meer ver weg, in dit geval gelukkig! De commentaren op Strava spraken voor zich: Gerald: Wet Wet Wet, Susanne: Rondje waterfietsen. De familie Verduin zijn ongeveer de enige die de (regen) dans ontsprongen! Mallorca. 🙂

Ook Puk Knoops is op pad geweest en verlangde na afloop naar een douche. Maar dan warm toch zeker, er was tenslotte water genoeg over hem heen gekomen. 🙂 By the way: Puk nam 2 weken deel aan de Amstel Gold Race. Nu geeft een nieuwe ( in zijn geval een hele speciale ) fiets altijd een extra motivatie of prikkel. Maar als je zijn  rit eens een goed bekijkt kom je tot de conclusie dat hij daar een mooie prestatie neer heeft gezet! Wij hem een beetje plagen met: “Een motortje”, zijn commentaar: “Kwestie van goede benen”. En zo was het!

Toch leveren dit soort ritten als vandaag ook wel weer leuke en minder leuke momenten op. Arjan was de pechvogel van de dag. Na een lekke band, tot overmaat van ramp een probleem met de remmen. En dat is met deze weersomstandigheden behoorlijk gevaarlijk! Maar wat te denken van onderstaande foto: Susanne Benders heeft voor alles een oplossing:

En dan Carla, 🙂 🙂 Ja die gaat iedere week de column wel halen! Vandaag moest haar fietsbril er aan geloven! Kwestie van een beetje pech tijdens het dichtdoen van het regenjack. De fietsbril vloog over haar schouder precies voor de wielen van Susanne en KRAAK! Geen spaander meer van heel. Onze voorzitter die haar plekje in het peloton wel heeft gevonden, kan er gelukkig om lachen.

 

N.D.

 

 

 

 

Terug naar nieuws