tcm

“Het viel wel mee “

25 april, 2016

” Het viel wel mee, als je wint heb je niets te klagen toch? “: Wout Poels reageerde daarmee lachend op de vraag van Danny Nelissen hoe hij de dag had doorstaan. Met ogenschijnlijk gemak won Poels de 102e editie van Luik Bastenaken Luik. Onlangs waren we nog te gast in zijn fanclubcafé te Blitterswijck! Maar wat een heroïsche beelden. Kou, hagel, sneeuw, regen en daardoor gevaarlijke situaties met de nodige valpartijen. Weet niet hoe het jullie is vergaan maar ik zat tijdens de finale op het puntje van de stoel!

imagesGJ2Y55T5

En inderdaad: Het viel hier in Brabant, ondanks de voorspellingen, echt wel mee met de weersomstandigheden. De Loosbroektocht werd gereden. Kon jammer genoeg zelf niet vandaag maar begreep dat Hugo, als navigator, de groep op een adequate wijze tussen de buien door heeft geloodst. Alleen in Geldrop wat hagel. Wel een koude, bij vlagen straffe noord-westenwind. Aan het koersverloop via Strava kon je zien dat er tegen de wind in flink gewerkt moest worden maar ook dat er lekker werd door getrapt. Via Helmond richting Bakel. Dan de Biezen bij Aarle Rixtel naar randje Gemert, bezijden Uden oversteken naar Maria Heide en uit rusten in Loosbroek. Vandaar uit, met de wind in de rug en vol goede moed, om Berlicum heen naar Maaskantje.

maaskantje

Vervolgens afzakken naar St Oedenrode en in 1 streep naar Nuenen om in Mierlo elkaar de hand te schudden. “We kunnen gerust thuiskomen met ons gemiddelde van +/- 28” aldus het gezegde van Hans!

In het clubhuis natuurlijk nog een afsluiter en daarmee zat het venijn hem weer in de staart. De derde helft werd Rogier bijna te machtig.

triple bier

N.D.

Terug naar nieuws