tcm

Het ritme vasthouden!

27 oktober, 2019

Terwijl voor de meeste het wielerseizoen er bijna op zit, begint het mijne pas! De winterperiode zal gebruikt worden om conditie op te doen en te onderhouden om daarmee het volgend seizoen weer aan te kunnen sluiten bij de club! Daar zijn mogelijkheden genoeg voor, zowel binnen als buiten. De kunst is om het ritme vast te houden maar dat is met het weer van vanmiddag geen probleem!

Wat was het heerlijk fietsen, frisjes maar daar hebben we goede kleding voor. De zon scheen aanvankelijk wat flauwtjes later uitbundiger en liet de prachtige herfstkleuren van de natuur nog beter tot hun recht komen.

Onderweg veel wandelaars met honden die gelukkig veel al aan de lijn werden gehouden. Te vaak hoor je de ongelukkigheid dat een loslopende dier tot gevaarlijke situaties leidt. Onlangs nog kreeg onze Koert daar mee te maken. Het letsel wat hij daarmee opliep was indrukwekkend. Wellicht val ik in herhaling maar niemand zal me kwalijk nemen om hem namens de hele club een goed en voorspoedig herstel toe te wensen!!

Dat het fietsen meerdere functies heeft hoef ik niet uit te leggen en is in principe  een opendeur intrappen. Maar na een week in een achtbaan van emoties is de Bianchi een goede maat. Dat maakt het allemaal net iets gemakkelijker. Je kop leegmaken en gedachtes ordenen, je opstandigheid en frustratie wegstampen. Het opsnuiven van de herfstgeur en het genot van een stormachtige wind in de rug ( vorige week).  In deze tijd van het jaar doe ik dat in deze omstandigheden ook nog eens het liefst alleen. Met een vochtig wegdek bedekt met blad en ander boomafval, zit ik namelijk niet zo zeker op het zadel. Daarmee een gevaar voor een ander zijnde, een ongeluk zit in een klein hoekje!

N.D.

 

 

 

 

Terug naar nieuws