tcm

Het Noorden kwijt

20 juli, 2020

We reden zondag de Northtocht. Toen ik deze voor het eerst fietste begreep ik niks van die naam. North, terwijl we toch echt “Noa ut Zuuje” fietsten. Een routemaker zonder richtingsgevoel leek me erg onwaarschijnlijk. Pas op de rustplek, Thorn, begreep ik de verborgen boodschap.

Helaas maar 5 groep 28’ers vandaag: Frank, Hans, Marien en Rogier. En dat met 120 kilometer, richting zuidoost, met westenwind. Met mijn richtingsgevoel is niks mis (met links en rechts ook niet), maar vandaag was ik toch echt het Noorden kwijt. Sinds anderhalve week heb ik erg veel last van mijn rug. Meestal verdwijnt dat na een aantal km fietsen. Dat hield ik mezelf voor op 10km, op 20km, op 30km…. Op 50km hadden we een lekke band en kon ik even staan. Dit ging het niet worden vandaag. Tot mijn spijt moest ik de groep laten gaan, en fietste ik nog een paar km door naar mijn ouders.

Na een uurtje pauze, met koffie en lekkere broodjes, ging ik kortste weg naar huis. Nu lukte het ineens wel. Was het de lange pauze, de goede zorgen van mijn ouders? Had ik toch door kunnen fietsen naar North? Twijfel, frustratie, berusting, weggetrapt in anderhalf uur tijd.

Volgende week “aan het Kruistocht”. Zal dat weer zo’n Calvarie tocht worden? Ik ga het toch maar proberen. Hoewel maar 50km vandaag, heb ik toch weer erg genoten van het gezelschap.

Ruud Vullers

Terug naar nieuws