tcm

Het Estafettestokje!!!!

21 april, 2020

Hallo allemaal,

Jammer dat ik jullie niet tijdens een van onze clubritten van onderstaande op de hoogte heb kunnen stellen, echter ook voor ons is het Coronatijdperk aangebroken.

Het was een hectische tijd begin dit jaar!

Privé een nieuwe baan: Fulltime. En ik moet er dagelijks voor naar Amersfoort. Dat is minimaal 4 uur reizen (als de treinen doen wat ze moeten doen). Dan blijft er niet veel tijd meer over om mijn huis bij te houden, katten te verzorgen en te fietsen. Naast natuurlijk het voorzitterschap van TC Mierlo en wat daarbij komt kijken.

De kledingcommissie had een heel mooi ontwerp gemaakt voor de nieuwe kleding. Dat ontwerp was in principe in september al klaar. Alleen bij de producent lukte het niet echt om het ontwerp goed te krijgen. Afijn uiteindelijk is dat gelukt, maar dat was pas dit jaar. Reden dat er in januari en februari veelvuldig tussen kledingcommissie, bestuur en Polen gebeld, gemaild en geappt moest worden. Af en toe was ik daar tot in de nacht mee bezig en toch om 5.00 uur weer op om op tijd de trein te halen om naar mijn werk te gaan.

Vlak voor de ALV gaf Leon aan te willen stoppen met de kledingcommissie. Dat viel ons als bestuur rauw op het dak, omdat hij toch ontzettend veel kennis hiervan heeft opgedaan de laatste 17 jaar. Eigenlijk was het wel zijn ‘kindje’. We hebben hem absoluut gemist als aanvoerder van de kledingcommissie. Alsnog is het gelukt om, zeker met heel veel inzet van Carin en Marita (zonder Rinus, Sjap en Roel tekort te willen doen natuurlijk) toch gelukt om de kleding hier te krijgen. Helaas lukte dat niet voor de ALV en voor de openingsrit.

Vlak ná de ALV gaf onze penningmeester aan dat hij door omstandigheden tussentijds ging stoppen met het penningmeesterschap. Dat gaf ook weer stress.

We hebben met het bestuur de koppen bij elkaar gestoken en de opties besproken.

Eerst hebben we een brainstorm gehouden over wie dit binnen de club zou kunnen overnemen en die mensen benaderd. Daarna hebben we enkele mensen (inclusief ex-leden) van buiten de club (inclusief ex-leden) benaderd.

Dat gaf geen resultaat…..

Tja, zonder penningmeester dat gaat niet.

Waarop ik nog eens ben gaan nadenken en besefte dat ik de meest aangewezen persoon binnen het bestuur ben, die dat zou kunnen gaan doen. Tenslotte heb ik bij 2 verschillende tennisverenigingen eerder met het bijltje gehakt en twee jaar geleden heb ik de boekhouding gedaan bij het bedrijf waar ik werkte.

Dus toen we nog een keer met het bestuur bijeen waren, heb ik dit naar voren gebracht. Dat ik het penningmeesterschap op zou kunnen pakken, maar dat ik dan niet ook nog voorzitter kan zijn. Daarop hebben we weer gebrainstormd. Nu over wie er binnen de club benaderd zou kunnen worden als voorzitter. Hier is ook niets uitgekomen. Ineens kwam Carin met het lumineuze idee dat zij het voorzitterschap dan op zou kunnen pakken.

Binnen het bestuur hebben we Carin leren kennen als iemand die zeer accuraat en punctueel is. Hiernaast heeft zij professionele ervaring om mensen te begeleiden en sturen. We hoefden daar dan ook niet lang over na te denken.

In principe zou Carin dit voorzitterschap pas op kunnen pakken nadat de leden tijdens de ALV  akkoord hebben gegeven. Helaas is dat op dit moment niet mogelijk, omdat we inmiddels in de het nieuwe normaal, de anderhalve meter samenleving, zitten. Daarom hebben we een bestuursbesluit genomen dat per 1 april (en dat is geen grap) met maximale stemmen is aangenomen dat ik afgetreden ben als voorzitter, Carin interim-voorzitter is geworden en ik penningmeester.

Op 31 maart zijn Roel en ik bij Tom geweest om de boekhouding te checken en deze op te halen. Natuurlijk had Tom dit helemaal correct voor elkaar en wij hebben hem gedechargeerd voor de boekhouding van 2020 tot en met maart 2020.

Ik hoop, maar heb er geen 100% vertrouwen in, dat we elkaar toch heel snel weer tijdens onze wekelijkse zondagtochten kunnen zien en spreken! Dat mis ik echt!

Gelukkig ben ik (nog) fit! Want ook ik behoor tot een risicogroep met mijn astma.

Niet dat ik niet fiets! Dat doe ik regelmatig, maar nooit met meer dan één persoon extra. En dan op 1,5 meter afstand, ruim om anderen heen en inhouden als er ook nog anderen op de weg zijn, waardoor we binnen de 1,5 meter komen door gewoon door te fietsen. Dat wil niemand.

De NTFU geeft aan dat het ook hartstikke goed is om door te fietsen. Alleen moet je niet tot het gaatje gaan. Rustig aan, zo tot ca 70% van je max, dan bouw je weerstand op.

Vandaag las ik ook dat je beter extra eiwitten kan eten dan koolhydraten in deze periode. Laat ik dat nu altijd al proberen (alhoewel ik mijn glaasje wijn niet laat staan nee 😉 )

Afijn, de laatste tijd heb ik, buiten dat ik natuurlijk met Elly fiets, ook met Susanne en de laatste weken ook met Roel. Gelukkig vindt hij het ook leuk om eens een fotootje te maken, zodat we af en toe bij een leuk stekje stoppen om wat foto’s te maken. In de groep is DAT dan weer niet mogelijk. Dus het heeft ook voordelen om niet in de groep te fietsen.

Maar ik mis wel mijn terrasje in de pauze!

Alhoewel we in Den Bosch bij de Sint Jan toch op het terras hebben gezeten. Al was het met een ‘broodje Bakker Bart’. Het was weer een mooie ‘Nico’ tocht dachten wij, die een doorsteekje maakte langs kasteel Nieuw Herlaer bij het Brabants Landschap. Wat een mooi gebied! Waar we normaal gesproken snel doorgereden zouden zijn, maar waar we nu de tijd hebben genomen en nog eens extra tijd hebben genomen (ik tenminste) omdat Roel een lekke band reed op het enige stukje niet geheel verhard!

Roel, ik zal er niet verder over uitwijden, hi hi hi.

Nou, kortom:

De boodschap van mijn schrijven:

  • Ik heb mijn hamer neergelegd en Carin heeft hem opgepakt
  • Het penningmeesterschap ligt voorlopig bij mij, maar als iemand mij wil steunen of vervangen als penningmeester, meld je dan!
  • We zouden het als bestuur leuk vinden als elke groep zijn wederwaardigheden op de website zet!

 

Wat dit laatste punt betreft: We hebben nu het nieuwe normaal –  de anderhalve meter samenleving.

Hierdoor treffen we elkaar niet meer elke week om onze tochten te fietsen en de derde helft bij te kletsen op het terras of binnen bij denheuvel te treffen met een drankje en een pindaatje oid.

Om toch het clubgevoel te behouden en een beetje bij te houden hoe het met iedereen gaat, is het fijn om dit te delen. Doe je mee?

Ik zal het in ieder geval doen met een estafettestokje: Marita, zou jij voor volgende week jouw (fiets)wederwaardigheden op het moment willen beschrijven en op het einde het stokje ook weer doorgeven?

Groetjes en tot snel!!!!

Carla Tielen.

 

Terug naar nieuws