tcm

Het estafettestokje (deel 6)

11 augustus, 2020

Verassingstocht  ( aangepast cyklisttocht 8 Weert ) 26 Juli

Enige tijd geleden kreeg ik “de pen “ door van Nellie Sanders. leuk om op deze manier regelmatig belevingen terug te lezen op de site van diverse leden van de club waar ik mijn bijdrage aan wil leveren………..

Op 26 Juli stond er een uittocht naar België gepland met ons gezellig “ clubke “. Door de Coronacrisis is deze het uiteindelijk aangepast en een “intocht” geworden omdat we rekening willen blijven houden met de coronaregels. Speciaal dank aan Nellie en Carin die deze tocht van 72 km mogelijk hebben gemaakt, “ een beetje van hun en een beetje van de cyklisttocht 😊 “. We vertrokken met de fiets om 9.00 vanuit het clubhuis Den Heuvel in Mierlo.

Een leuke bijkomstigheid is dat ook “gasten “ de gelegenheid krijgen om mee te fietsen. Dat kunnen familieleden/partners zijn, maar ook niet- leden zijn zeker welkom om (eens) aan te sluiten bij groep 16 om eens mee te fietsen. Leuk hierbij te vermelden is dat groep 16 uitgebreid is sinds enkele weken is met 2 nieuwe leden nl. Liesbeth en Sonja. Erik en Jorgo fietsten dit keer als “gast” mee. Jan vd Waterbeemd ( groep 25 ) fietst ook al enige tijd mee nadat hij is geopereerd aan beide knieën. Voor Jorgo weer eens een andere uitdaging, fietsend op de mountainbike ( normaal gesproken fietsend op racefiets bij “22” ). Niet alleen fietsen(d) maar later tijdens de fietstocht werd Jorgo samen met Jan vd Waterbeemd nog eens als “mecanicien” aan het werk gebracht. Met dank aan captain Carin die voor de spullen zorgde uit haar multifunctioneel “koffertje” om de kapotte band van mijn fiets te kunnen laten plakken door de heren.

Het was een prachtige tocht door bossen en langs heiden. Dit is in woorden niet te beschrijven dat moet je beleven !! Onderweg kwamen we een bijzondere familie tegen waarvoor we WEL even een “stop” maakten. Alleen voor bijzondere momenten wordt gestopt, (ook) bij “16” 😉. We konden op gepaste afstand dicht bij familie “ Hooglander “ komen, wat leuke plaatjes opleverde.

We fietsten richting Maarheeze voor de eerste koffiestop bij Cafe De Ark. Voor de meeste onder ons een bekende pauzeplaats. De ouderwetse gezelligheid van een “ bruin café “ is hier nog te “proeven “ onder het genot van een luxe koffie / thee met extra bonbon en een fudge reep.

Na de eerste pauze weer verder fietsend, door een mooie omgeving van natuur afwisselend met ook industrieel gebied richting “de Sluis” in Weert aan de industriekade voor een lekkere Lunch. De hele ochtend werkten de weergoden goed mee en over de enkele regeldruppels die vielen tijdens de Lunch mochten we zeker niet klagen. Na de Lunch begonnen we aan de terugweg van de kilometers naar Mierlo. Met in Heeze nog een pauzestop voor een welverdiende “ borrel “ na de ruim 60 km die we al in de benen hadden zitten.

In Mierlo bij zaal Den Heuvel stond ondertussen een mooi gedekte tafel klaar. Hierbij rekening gehouden met 1,5 m voor een goede tafelschikking. We hebben genoten van een 3 gangen menu met op de achtergrond een goed muziekske. Keuze uit Vis en Vlees en hierbij mocht natuurlijk het lekkere toetje van roomijs met de Mierlose zwarte Kers niet ontbreken, met dank aan Ad, Erna en Ruud voor de verzorging van dit avonddiner.

Het blijft een vreemde situatie waar we door “Corona “ op dit moment mee worden geconfronteerd en ons aan de nodige regels moeten houden. Maar alle bijdrage voor een goede gezondheid is nodig !!! Als dat nodig is om gezellig met elkaar te kunnen blijven fietsen en in contact te blijven, MEER DAN DE MOEITE WAARD !!!
Tenslotte wil ik “de pen“ doorgeven aan Dorien Sweegers

Marjan vd Heijden

Terug naar nieuws