tcm

Het Estafettestokje (deel 2)

26 april, 2020

Wat leek op een avond zoals alle andere avonden in tijden van corona, werd toch nog verrassend.

Ineens was daar een vraag van Carla of ik het estafettestokje over wilde nemen om een stukje te schrijven voor de site. Natuurlijk, leuk, doe ik.
Vol enthousiasme klom ik in de pen. Ik zal eens op gaan schrijven wat ik allemaal wel niet mee heb gemaakt de laatste tijd. En dan kom je tot het besef dat je eigenlijk al klaar bent.

Als er één periode is waarin ik weinig heb meegemaakt dan is het deze wel. Gelukkig is er altijd nog de fiets. Ik mis de gezelligheid van de clubritten enorm, maar ieder nadeel heeft z’n voordeel.

Ipv om 8:00 bij de Heuvel staan, in teveel of te weinig kleren, kijken we nu eerst op buienradar vanaf wanneer we de mouwstukken thuis kunnen laten en waar de wind vandaan komt. Dan lekker grasduinen door het archief van de club en een mooie tocht in de goede richting uitkiezen.
Ipv koffie met taart op het terras, koffie uit een bekertje met al dan niet zelfgebakken appeltaart.

Zoals je ochtend- en avondmensen hebt, heb je ook bank-zitters versus gras-zitters ben ik tot de ontdekking gekomen. Ik laat in het midden tot welke categorie ik zelf behoor.
Als lid van de kledingcommissie doet het mij uiteraard deugd dat ik regelmatig leden in het nieuwe pekske rond zie fietsen. Mooi of niet mooi, je herkent ze wel.

Eind augustus willen Teun en ik graag de Alpenbrevet tocht gaan fietsen in Zwitserland. In februari zijn we een weekje op trainingskamp geweest daarvoor, op Tenerife. Er van uitgaande dat we toch nog heel veel zouden gaan trainen in de Ardennen en Vlaanderen stroomde het bier en de sangria rijkelijk in deze week.
Nu, 2 maanden later, hebben we nog nul kilometer in de Ardennen of Vlaanderen getraind, maar ons bierniveau hebben we gelukkig op peil weten te houden.

We gaan er nog steeds vanuit dat we eind augustus de tocht gaan fietsen. Al kunnen we dan geen heuveltraining doen, gelukkig hebben we altijd de wind nog.
Al met al komen wij de corona crisis goed door en hebben we het geluk dat wij en onze naasten nog allemaal gezond zijn en dat we, weliswaar vanuit thuis, gewoon ons werk kunnen doen.

Hou je taai, blijf gezond en ik geef het estafettestokje van TC Mierlo door aan ons ‘kers’-verse lid en papa Mark Sweegers.

Terug naar nieuws