tcm

Het Estafettestokje (deel 5)

7 juni, 2020

Het stokje kreeg ik door van Frank van den Bosch. Hij dacht blijkbaar dat het ook goed was als groep 16 eens iets van zich liet horen. Dit kunnen geen hoogstaande verhalen over wielrennen zijn, want dat doen we niet, we fietsen gewoon met een gewone fiets. Wel is het zo dat de meeste mensen uit de club niet zo heel veel weten van de persoonlijke omstandigheden van leden van andere groepen, daarom is misschien een soort voorstel-rondje en wat ons bezig houdt in deze corona-tijd nu we elkaar niet ontmoeten bij Den Heuvel niet zo’n gek idee. Ik hoop dan ook dat er vervolg komt op dit initiatief.

Daarom zal ik maar helemaal vooraan beginnen: ik ben Nellie Sanders, dit jaar 44 jaar getrouwd met Martin (ook bij groep 16), we hebben een zoon en een dochter en 1 kleinkind.
Ik heb dertig jaar gewerkt bij BJ Brabant, eerst als hoofd administratie, daarna als controller. BJ Brabant is een instelling voor jeugdhulpverlening met ongeveer 250 mensen in dienst. Daar ging ik met de fiets naar toe, de laatste 9 jaar, sedert ik een nieuwe fiets had heb ik ongeveer 90.000 km gefietst, elke dag naar de Liesselseweg in Deurne en terug. Nu ben ik sedert oktober 2019 met pensioen. Dat bevalt met goed, maar hoe het vele fietsen nu toch in te vullen is een stuk moeilijker. Ik merk dat ik fietsen zonder doel wel moeilijk vind. Nu ook nog het fietsen in clubverband weggevallen is, merk ik wel een stuk minder fiets. Nu in deze coronatijd moet ik blij zijn als ik gemiddeld 60-70 km per week haal. Dus van verhalen over het fietsen moeten jullie het van mij niet hebben.

Maar ik heb een ander project gevonden dat mij in de Corona-tijd toch een zinvolle tijdbesteding leek. Als vrijwilligerswerk heb ik een inventarisatie van het Mierloos kerkhof gemaakt. Een plattegrond waarop alle graven lagen, was er wel, maar in die plattegrond stonden niet de precieze linken met de mensen die er begraven lagen. Dat is voor mij afgelopen tijd een hele klus geweest. Nu al deze informatie nog wegzetten in een nieuw programma voor de begraafplaats waarin de administratie van kerkhoven wordt bijgehouden. Verder heb ik de begraafplaatsadministratie er ook maar bijgenomen. Heel andere koek dus als wielrennen.

Wat betreft de betrokkenheid bij de club: ik beheer en maak ik de meeste routes van groep 16, zet die op GPS en deze ook weer op de site van TC Mierlo. Wellicht fietsen enkele van jullie onze tochten ook af en toe als jullie voor een klein rondje gaan, want dit zijn routes die variëren van 25-30 km tot 60-65 km. Maar omdat iedereen van de club geacht wordt tussen 12.30 en 13.00 uur bij Den Heuvel te zijn, komt er van die 65 km niet veel terecht, want de meeste van de groep willen ook ziet zo vroeg vertrekken, omdat zij al uit Geldrop moeten komen. Dus dit jaar zijn de routes maximaal 55 km. Zo kunnen we dus toch nog gezellig met de andere clubleden bij Den Heuvel nakletsen. Ook zijn er wat verbindingen met andere groepen omdat een partner bij groep 16 zit en de andere partner bij bijvoorbeeld groep 22 of 25.

Ook bij activiteiten als Mierlo Passion for bikes, de wintertourtocht e.d. doen eigenlijk best veel leden van groep 16 mee met de organisatie. Ook met het clubweekend gaan veel leden van groep 16 mee. Dus groep 16 is wel aanwezig in de club, maar is niet zo zichtbaar.

Terug naar nieuws